Tuesday, April 7, 2009

kusut

Bismillah....

Erm...xtau cemane nak start entri ni........
Disebalik kesulitan hati yang yang tgh tunggang langgang....
aku mmg suke tgk balik pic2 yang di edit oleh en tunang.....dari situ hati akan sejuk sikit....
aku sendri pon xtau dimana silapnye.........ape punca nya....

huh!!!

hati tgh gundah gulana.....

otak serabut sarabai...

minda xboleh berfikir dgn waras....

fikiran kusut.....

...................................???.........................???..................????.......................???............................???.........







aku xnak crite panjang....aku tau die sayang kat aku...........dan aku pon sayang kat die...


aziyana: pinjam skit kata2 dari blog yana ye:

"jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya…. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa….Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. … akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya"

"kunci kebahagiaan rumah tangga yang sebenar ialah mendekatkan diri dengan Allah.Katanya, apabila seseorang insan mengabaikan tanggung jawab terhadap agama, dia akan mengabaikan rumah tangga kerana jiwa yang kosong.
Ketika kita jauh daripada Allah, iblis yang suka umat manusia bercerai-berai akan menghampiri dan melalaikan kita daripada tanggung jawab terhadap keluarga
"


-------------------------------------------------------------------------------------------------
<>

sekitar tahun 2006...aku baru je lepas grade tp n still tercari2 kerja.kebetulan masa aku mengganggur tu, makde aku tgh pantang,dan aku dipertanggungjawabkan untuk jadi nanny anak2 die, pendek kate cam bibik la...kemas rumah, masak, basuh baju...selain tu,kerja aku surfing internet,buka iklan jawatan kosong, bukak jobstreet, hantar resume sana sini, print resume,pos resume...2 ajela keje aku....

sambil menyelam minum air jugak...aku sangat aktif ber'ym' dan berfriendster....mase tu still single n available....so aku taram je sape2 yang nak berkawan dgn aku...al-maklumla..jiwa tgh kosong....haku pedulik ape.....lagipon time tu aku betul2 tgh frust dgn kaum adam ni yang suke sangatla berpoya2 xtentu pasal..buat hati pompuan ni macam ape jek..HAMPEH pada jantan2 itu....(tp aku xkate semua OKay)-jangan ade yang terasa plak....

Friendster----ye, friendster la yang menemukan aku dgn en tunang...bermula dgn bermesej2 di FS, lame jugak....dalam 1-2bulan kot....

lame2 agaknye die dah malas nak bermesej2, die mintak no HP....aku still jual mahal lagi..aku xbagi..that time jiwa aku still kosong mcm tong dram kosong kalo ketuk2 pon xkan sedap didgr.....aku rase lelaki semua sama jek.......

at last die bagi no HP die...
dan akhirnye aku pon akur jugak...
aku bagi jugak no HP aku kat die...

bermula episod ngorat2 mengorat di HP pulak..
mase mula2 die call aku....aku terkejut berok..
suara die sangat BESAR!!!
aku gelak kuat2 dgr sore die ....tp aku cover2 dulu la...
pas ckp dgn die baru aku gelak guling2...

boleh dikatekan setiap saat detik die nak call aku je manjang...
kejap2 die call, kejap2 die call lagi..
alih2 name ko lagi yang naik kat Hp aku ni.....

huh!!!hati aku masih kosong lagi......
ah!!lelaki...semua sama....over ngorat aku camni..wakaka..prasan lebey...

xpuas call mengecall....
alih2 die nak jumpe aku plak...
adoi mamat nie...over betulla....

disebabkan hati yang sebal xde perasaan...aku setuju je...
so, pertemuan diatur di KLCC...2-3 hari sebelum hari raya...maknenye 1st time aku jumpe en. tunang mase bulan puasa la kan...ish..ish..ish....

tp die buat spoil plak mase 1st jumpe tu..die dtg lewat...1jam okay!!
uh..lagi aku xde perasaan dgn mamat ni...
aku dah sejuk2 dalam KLCC tu sampai aku nak balik dah...xmau jumpe die..
tp die merayu2 plak suruh stay dulu...ceh!!die ingat die sape nak soh aku tunggu lame2..

tp nasib baik kesabaran aku ade lagi..oklah..aku tgu lagi...
HAHA..lawak2 1st time jumpe aku nampak muke die,
aku bleh plak sengih2 kerang busuk kat situ padahal sebelum tu hati aku menyumpah2 punye mamat..lambat giler...

die pon sengih2 kerang busuk jugak nampak aku 4 da 1st time....sebab dah lambat
dari situ la......akhirnya...kami makin rapat....n skang dah nak masuk tahun ke 3...

die ckp, kalo aku balik jugak mase tunggu die aritu, mesti die dah malu nak ajak aku jumpe 4 da 2nd time n mungkin die akan xdapat kenal aku...HAHA...

ade 1 lagi insiden yang buat aku malu 100x malu....
korang jangan xcaya aku penah nak terjun kereta mase kete tgh jalan...
semua gara2 sebab aku penakut dgn lelaki yang aku baru kenal...HAHA...
aku malu nak crite kat cni...tp ape punya akula...
xcaya kat die sampai nak terjun2 dari kereta...
HAHAHA...sila gelak guling2...sumpah MALU seh!!

kenangan tu kalo di ingat balik..kitorg gelak sakan n mula la muka aku
blushing2 malu,sambil pukul2 manja dush..dush kat die...auw..MALU i....

HAHAHAHAHAHAHA
gelak guling2..

...................................................................................................................................................................



......tp hati aku sedihla skang....







8 comments:

  1. fasha..kenapa ni..mcm ader yg tersirat..frust jerk..jgn mcm ni..ader problem ngn en tunang, bincang baik2..sbnrnya ni dugaan org bertunang..yana+fahmi penah rase nk tangguh kawen tp komunikasi tu penting..bnyk2 doa ek..hilangkan ego, kadang2 lebih baik kite mengalah..erm yana xtau ape problem fasha tp believe me..sabar dan doa bnyk2..lembutkan hati utk berbincang

    ReplyDelete
  2. samela tu masalah kite yana....sampai skang tarikh kawen kitorg xde lagi....
    n komunikasi sangat penting dalam relationship...
    time ni masing2 dgn ego masing2...
    insyaAllah...fashya try bersabar...thanks yana

    ReplyDelete
  3. nape cedey2 ni?
    same with me la..tarikh kawen tak tetap lagi..kejap nak wat bln 8 nanti, kejap bln 12..kejap bln 3 thn dpn pulak..tambah2 hal ni melibatkan family..byk hati perlu dijaga..
    nak wat persediaan pun mcm tunggang langgang..

    tapi apapun keadaan, kita kena terima..senyum, senyum n senyum..kena sentiasa sabar.. :)

    bila dua2 tegang, sorang kena cuba kendurkan..
    kalau terus terusan dua pihak tegang, sama la macam tali..tiba2 "tus..!!" putus..~

    *hope perkara ni tak berpanjangan*

    ReplyDelete
  4. samela kite hariza....time2 camni la kene banyak sangat bersabar.....

    ReplyDelete
  5. hmmmm...oooo.. cerita² org bertunang eik... Tiada yang lebih memahami selain dariNya.. bila kita hilang kekuatan.. bila kita tggi dgn ego.. bila kita resah dgn masalah.. carilah Dia..

    Apa jua ikatan.. PERSEFAHAMAN,TOLERANSI & 2 way COMMUNICATION is really² important...

    Tkae care always.. anything problem.. u can find me! huhuhuuuu...

    ReplyDelete
  6. thank wiwit...........T____T
    terharu.........

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ