Friday, May 25, 2012

Ayah.



Ini ayah saya. Hobi dia suka sangat pegi memancing. Kan dulu masa aku mengidam nak makan udang galah, dia yang pegi mancing dapatkan udang galah untuk aku.Memang dari dulu lagi dia memang minat memancing. Masa duduk PD, dia still berkhidmat dalam askar, every weekend dia pegi bermalam kat laut memancing ikan. Sekali dapat memang syok gila buat BBQ belakang rumah ajak jiran-jiran. Syoknya ingat time tu.



 Hasil tangkapan, rezeki Allah sangat luas di lautan. Mungkin ni dekat Kuala Pahang kot. Kat kuala ada ikan jaws ke? Ntahla eh. Aku pun tak tau...

Sori, aku memang tak tau ini ikan apa.


Rezeki Allah luas dan ada dimana-mana. Alhamdulillah. Ya Allah, panjangkan usia ayah aku ini. Aku sayang dia sangat-sangat. Amin.

 p/s: tak sabar nak review buku Permata Yang Hilang Kini Ditemui. Banyak panduan dalam buku tu. InsyaAllah aku akan kongsikan bersama.

5 comments:

  1. bestnye ikan besau! meniaga ikan mesti kayo ni...

    ReplyDelete
  2. rasanya yg last tu ikan kerapu.
    teringat entry fashya yg bwk husna pi mancing siap berpayung tu heheheh

    ReplyDelete
  3. haaa nanti adik baby leh selalu temankan atok pi mancing kan :-)

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ