Wednesday, January 5, 2011

Berhati-hatilah semua.

Saya baru lepas berhenti rehat di RnR Machap. G rehat-rehat, makan-makan jap. Tengah makan-makan, datangla 1 family Cina duduk sebelah meja kami.

Nak tau diorag bawak ape?

Diorg bawak 2tin yang berisi PORK! Erk! Terus rasa nak berhenti makan. Nasib baik makan pau je.

Masalahnya, diorg beli nasi kosong dari gerai kat RnR tu, pastu makan ba alip ba ya tu letak dalam pinggan kepunyaan rnr.

Sila bayangkan? Ape yg korang fikir? Erm........

Ni baru 1st time saya jumpa keadaan macamni, agaknya mesti sebelum-sebelum ni ade yang buat camtu.

erk!!!! Kalau pekerje rnr tak samak pinggan-pinggan tu, tak perasan, lepas tu dicampur dgn pinggan-pinggan lain. Cemane????????? So guys, hati-hati ye kalau nak makan kat luar.

Ya allah, peliharalah kami dari segala perkara yang memudaratkan kami.


Ini entri yang saya cube nak post dari 2 minggu lepas gune hp. Tapi tergantung sebab husna mengamuk. Ingatkan mesej ni dah terdelete. Cek draft, ada lagi rupanya.

7 comments:

  1. nauzubillahi min zalik

    mohon Allah jauhkan dr pkr2 yg haram. amin.

    ReplyDelete
  2. suppose diorang taulah kan tempat2 camtu tak patut mkn benda alah tu.
    memanglah pasnie kalau nak mkn kat rnr kena hati2.huhuu..

    ReplyDelete
  3. huhuhu aduih fasya.. kembang tekak..hihih elly mmg jarang makan kat rnr..biasa kalau nak balik kluang makan siap2 dari kl..singgah rnr pun sbb p toilet..tp tak leh nak cakap gak kan

    ReplyDelete
  4. hhhmmm...kena non-muslim yg tak sensitif ni susah gak
    ikut suka derang je
    tapi apa je kita nak buat
    camne nak tahu pinggan tu bersih ke tak
    bawak pinggan,sudu, cawans endiri la lps ni

    ReplyDelete
  5. eiii.....kembang nya tekak...haish,nauzubillah..mtk jauh semua tu

    ReplyDelete
  6. sha:
    aminnnn....mintak jauhla..

    zuris:
    sume org pandang2 that family. diorg bleh buat dek jek...

    elly:
    tulah, nasib makan pau je n bagi husna makan. Pas tengok tu terus tak selera dah nak makan, blah terus.

    dayu:
    cemane nak buat dayu, kalau boleh sume nak bawak sendri. mintak dijauhkan jela

    ReplyDelete
  7. erk..minta di jauhkan la jadi camtu..huhuhu

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ