Monday, January 24, 2011

Munchkin: Fresh Food Feeder

Menatang ape plak la munchkin fresh food feeder ni? Omputih ni memang macam-macamkan? otak kreatif-kreatif buat mende. Dan sangat observer n prihatin dengan keperluan baby-baby dan mak-mak macam kita. Menda alah ni ku tak pernah tau pun ada wujud. Masa berchot chat dengan umi Rijal, dia ade sebut menda alah ni. Dia ckp ku tak tanya terus menda ape tu? Konon macam budget berlagak tau, padahal tak tau. Kahkahkah. Sombong betul. Terus la tanya pakcik gugel pasal makcik Munchkin ni.

Comelnya ko dik...

Dah jumpe image, macam menarik je makcik Munchkin ni. Boleh bagi Husna makan tanpa perlu nak lenyek n suap dia. Masuk makanan dalam net yang disediakan tu, bagi dia pegang, ibu boleh tgk tv dengan suka hati tanpa perlu risau tercekik ke tak. Make sure makanan tu yang lembik-lembik la kan, kalo masukkan jambu batu sampai ke sudah budak tak dapat makan, makin diharuk ade lah..HAHAHA...

Tapi ku masih berkira-kira lagi ni nak beli ke tak, survey-survey harga pun macam mahal jugak. RM23.30. Bagi saya mahalla ni.. lagi pulak belum gaji. Takpela hold dulu.

Tapi....lepas ku tengok Medina tidur dengan pisang, rase nak sangat beli. Geli hati betul tengok Medina tidur dengan pisang. Mana tau Husna boleh tidur dengan senang bila dapat makan dengan Munchkin ni. Hmmm..menarik, menarik. Survey harga paling murah kat Littlewhitz, tutup mata terus sambar satu. hari ni baru dapat barang, balik rumah dah tak sabar-sabar da ni nak bagi Husna try. Basuh, masuk pisang. Anak ai, harus la gelojoh. Tak sempat-sempat, pandai betul terus masuk mulut hisap.

Cubaan pertama tanpa gagal. Terus nyonyot, takde muka pelik pun.
Malu betul anak dara ai ni gelojoh. Thiiiihihiihihi... *malu**




Makcik Munchkin ni best tapi macam payah nak basuh jek. Ke gane? Daku beli, bukak terus buang bungkus die tu dalam tong sampah. Tak reti-reti nak bace arahan kat blakang tu. Maknye pun gelojoh jugak. KAHKAHKAH......

Bye!

16 comments:

  1. selera betul nampaknya tu. cam nak kena beli jg je ni nanti..;)

    ReplyDelete
  2. kemana tumpahnya kuah singgang kalo tak ke nasi....

    like mother, like doter

    keh kehhh =p

    ReplyDelete
  3. mcm nak beli jugak untuk mirza..tp tuelah mesti comotkan fashya...

    ReplyDelete
  4. fahrin pon ade satu:P

    ntah lah nak basuh cemane.. basuh jek lah cam biase:D

    ReplyDelete
  5. hahahahahhah....lawak la...
    xbasuh ke?basuh n berus sikit...rijal mkn,nyonyot kejap pastu kn dia campak...dushhh!!

    husna ni,syokla tgk awk mkn....mas tggu dia baik batuk baru nk bg buah,..nnt nk rebus ayam bg dia mkn dlm tu plak...hehehe

    ReplyDelete
  6. seb baik husna pandai guna.so xyah la omak eh susah2 nk ajar

    ReplyDelete
  7. kita pun 1st time nampak kt blog Fad & Nurul. rasa mcm nak beli, tapi belum beli² lagi ni.

    ReplyDelete
  8. da lama nk beli benda ni..asik tertangguh je.. =|

    ReplyDelete
  9. korang2 belila, senang bagi anak makan, die sendiri je makan.

    elly: boleh masuk buah yg dah direbus. asalkan lembik.

    mun: xpe, more messy, is better.

    sha: yela, kalo tak turunkan kat anak, nak turunkan kat sape ye?
    kahkahkah..

    ReplyDelete
  10. na start bg mika mende ni ms dia xde gg lg

    tp dah sgt bg buah anggur kan..
    so taruk dlm mende alah ni..
    syok tgk dia duk kunyah2 n isap..
    just anggur je lah..
    mnde lain cm comot je..hahha
    tp dah ade gg trus xgune dahh..
    huhu

    ReplyDelete
  11. makin tak sabar nak kasi shifa makan...
    shifa da 4bulan
    boleh ker kasi pisang?
    wat masa ni pernah kasi dia kurma sikit ngan buah delima sikittt

    ReplyDelete
  12. ooo nilah rupa bentuknya munchkin yg reen sebutkan hari tu kot.. ingatkan biskut.. hehe

    bagus gak yer benda nie..

    ReplyDelete
  13. na; xde gigi xde hal dah nak bagi mamam, dia dah pandai gigit sendri, husna 8bulan nak masuk 9bulan bayang gigi pun tarak..hahahaha..

    mimi: sabar dulu mimi, baby bf patut bagi makan 6bulan, kalo fm dah boleh bagi masa 4bulan, buat masa ni bagi je die nyonyot kurma tu dah ok kot.

    deqna:
    aah, mula2 tak tau. tu yang google tu...

    ReplyDelete
  14. owh.. sangat berselera Husna mamam... nak sikit!!!

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ