Wednesday, March 14, 2012

Kawan Baru: SOLEHAH

Hi semua.Assalamualaikum. Sekarang ni Husna ada kawan baru kat rumah. Nama dia Solehah. Eh..eh, itu bukan nama adik saya dalam perut. Ini kawan yang lain. Ibu cakap adik dalam perut saya tu baru 25 minggu, mane boleh keluar lagi. Lagipun Solehah tu nama perempuan, ibu cakap adik saya dalam perut tu baby boy.

Okay, jom jumpa Solehah. Lets me introduce you:

Inilah dia Solehah. Comel tak dia? Comelkan? Secomel nama dia kan?
Ibu yang bagi nama dia Solehah. Saya pun pandai sebut nama dia. Saya panggil dia "Sohehah"

Ibu belikan kat Little Heartwarmers . Pergila terjah facebook Little Heartwarmers tu eh kalau kawan-kawan nak jugak macam Solehah ni. Ada banyak lagi choice. Harga pun berpatutan. Saiz pun ada yang kecik, sederhana dan besar. Ibu belikan saya yang besar punya, supaya saya boleh hug dia ketat-ketat. 

Masa mula-mula ibu introducekan Solehah kat saya, saya masa tu baru je turun kereta balik dari rumah Mak Tok saya, lepas tu saya sibuk sangat nak pegi taman. Sampai saya nangis-nangis. Tapi saya kesian kat ibu saya sebab dia tak larat nak bawak saya pegi taman, so ibu kurung je saya dalam pagar. Saya pun pegila jengah pakwe-pakwe kat sebelah rumah. Tapi sedih diorang takde pulak. Saya ingat nak usha cat diorang sekali. Diorang ada cat. Comel. Cat pun takde jugak. Ala siannya kat saya. Agaknya ibu sian saya takde kawan nak main, terus ibu panggil saya dari rumah, Ibu cakap ada suprise untuk saya. Saya pun masukla rumah. Saya nampak ibu pegang Solehah masa tu. Saya pun suka je terus amik Solehah dari tangan ibu.

First time jumpa Solehah.

Solehah, Jom kita potong kuku dulu ye.

Solehah, jom teman saya baca buku ye.

Ibu, terima kasih sebab bagi kawan baru kat saya. I like it very much tau.
Sayang Ibu.. Muah!


7 comments:

  1. comelnya solehah!nak cari untuk Kakal solihin la..hehe

    ReplyDelete
  2. comel kan....masa gi kedai die...geram tgk comel2

    ReplyDelete
  3. Fashya, baby boy ke? alhamdulillah. best tau ada anak 2 ni. rasa complete sgt2, lg2 dah dpt sepasang

    ReplyDelete
  4. Salam

    Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

    Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


    Terima kasih.

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ