Thursday, December 30, 2010

Apa Husna buat kat kampung??

On da way dalam kereta. Tidur tak sedar diri...Tapi ade masa jugak dia merengek nak kat ibu dia yang tengah drive. Makde dia tak pandai drive.Menci tau. Bila Husna meragam je, tadah telinga la dengar die menjerit-jerit sekuat hati sementara nak jumpe RnR @ tempat persinggahan. Suke tau jerit kuat-kuat.

Tak pun, korang tau tak saya penah n slalu jugak menyusukan Husna sambil drive.
Kereta manual..huuuuuuuu... Bawak cam siputla..

Ye, memang bahaya. Tapi tak tahan la dengar dia menjerit-jerit sekuat hati. Nak tak nak terpaksa la..Nak tunggu jumpe perhentian jauh bonar...

-----

Sape-sape pasan, tangan anak den tu calar balar kene garu dengan kuku pendek tapi tajam dia tu.


Ni stail die tidur skarang. Dalam buai mahu meniarap. Hai sayang, tak sakit ke tengkuk tu. Sampai terlelap-lelap dia dok camni. Klaka betul si Husna ni. Ade je akal dia skarang.

Oh! Patutla... ade 2 ekor kucing tengah mamam.
Yang hitam nama die Pacat, Yang kecit tu name die Oyin. 2-2 cumil.

Nak tau tak, buai yang Husna naik tu dah berusia 23tahun. My ayah yang buat sendiri masa die kerja Askar dulu. Sebaya dengan my sis.

Mempengerusikan Mesyuarat dgn omak-omak sedara.

Makan dalam bakul.
Hahaha...susah sangat nak bagi makan, sumbat aje dalam bakul..Hihi..



Tok ayah tengah tidurkan Husna..
Sedap sore tok ayah ni nyanyi-nyanyi...
Lalalalala..

Cucu/anak sulung ni untungkan. Sentiasa dalam layanan spesial


Sebenarnya ni entri lapuk yang terperam dalam draft, dah elok-elok karang ayat. skali tak save. Trus ilang sume ayat panjang berjela tu. Bila bukak balik, haku dah malas nak tulis. Taram jela labu.... Belog ni da berhabuk da... disebabkan banyak faktor kemalasan, pc lembap, tenet lembap. Aku ni cepat hangin/serabut..HAHaha

2 comments:

  1. kelakar la tgk gelagat husna
    xlama lagi giliran shifa lak beraksi

    ReplyDelete
  2. first pic tu sebijik cam marissa tido... geram tgk

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ