Friday, December 10, 2010

5G: Generasi ke 5


Minggu lepas, saya attend wedding my cousin dekat Tampoi.
(budget nak cakap omputih tapi rojak)
Actually bukan sepupulah, dua pupu kot, sebab mak dia dgn ayah saya dah sepupu, maka kami jadikla dua pupu, husna jumpe dengan tiga pupu bukan kupu-kupu. Dah brapa banyak pupulah. bercabang-cabang sudah. Walaupun kami dah berkupu-kupu, berkepak-kepas, tapi kami rapat.

Dan ini adalah pengantinnya,
.
.
.

haha. takdelah..
Haip! kecik-kecik mane boleh tawen lagilah.

Husna dan tiga pupunya, Chacha.
Chacha ni minat sangat dengan Husna, mana-mana Husna pegi dia follow.
Husna tido die tolong enjutkan, Chacha, mehla sini duduk dgn makngah nak tak?
Tolong enjut Husna, takyah beli buaian elektrik tu..

Apa yang 5G nya?
Ini lah generasi ke5.

Ini moyang saya dan oneng-oneng Husna.
Betul ke oneng-oneng? Ntahla, main belasah jela. Lepas moyang panggil ape ye?
Umur dia, ntah tak tau, yang pasti dah 100 lebih.

Gambar diedit agar nampak retro sket. Barula ade feel. Macam zaman 60-an gitu.
Husna look at her oneng-oneng. (Ah! Blasah jela. Hihi)

Tengok Chacha, dimana ade Husna disitu ade dia. I told u.

Satu-satu nya moyang saya yang masih hidup. Tua sangat dia. Dah tak nampak sangat, dengar pun tak dengar sangat da, kalau cakap dengan dia memang kene pekik sikit.

Kalau nampak kelibat sapa-sapa depan mata dia, dia mesti tanya.
"Agak ni sapa depan aku ni" sambil raba-raba orang tersebut.
Pastu sibuk la tanya macam -macam.

"kau dari mana?"
"kau duduk kat mana?'
"kau taknak bawak aku balik rumah ke?"

Macam-macamlah pertanyaan dia. Sampai malas nak layan.
Sebab kalau borak-borak dgn dia pun dia bukan dengar pun. Hihi...

Panjang umur dia..Alhamdulillah, merasa pegang piut, lepas cicit piut kan..kan.kan..??
HAHA. Apa-apa lah


9 comments:

  1. gambo tue mmg retro habes lahhh..hihi..


    husna tomeyyy..bile la anT nk cubit2 pipi gebu kamu tuuu...=B

    ReplyDelete
  2. haha...kelaka...lps moyang oneng2 ke?keh2...pnjg umo... :)alhamdulillah... btol lepas cicit piut lah...tp oneng2 tuh xsure :P

    ReplyDelete
  3. piut?oneng2..hehe..xpernah dgr n xpernah tau pn..belasah je kak..hehe

    muka chacha mmg ade iras la.nama lg sedara kn..hehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah panjang umur dia.. semoga moyangnya sihat2 selalu..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..panjang umur..erk..oneng2?tak pernah dgr lak.belasah je.ok lah tu.hehee..
    kysha..onyang je lah yg dia ada.tu pun dah 90 lbh

    ReplyDelete
  6. panjang umo oneng2 ye.sure ms muda dia jaga pemakanan betul2.btw husna pose atas kusi pengantin tu sgt bergaya la

    ReplyDelete
  7. hahahaha..oneng2 ke? lantakla blasah jep..huhu

    ReplyDelete
  8. Sya,kalau tak silap ini atok Derongkan.....

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..masih panjang lg umurnya. retro betul gmbar husna n oneng2nya ya..will be memorable pics 4 husna one day ;)

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ