Thursday, October 22, 2009

pergi tgk anak....sangat excited tgk anak buat kali pertama

macam2 yang jadik sebab nak tgk anak arini...

mula2 pergi ke pusat kesihatan UTM, nurse ckp xboleh nak scan mengikut kehendak patient, lagipon scan yang ade kat PK xpower....dah tua agaknye...nurse tu suggest g kat pusat pakar perbidanan dan klinik wanita kat taman U....since klinik tu bukak pukul 9am hingga 4.30pm, tgk kat jam pon baru pukul 8.30pagi...saya balik dulu ke opis...konon2 time lunch hour nti bleh la pegi sekali....keluar opis kol 12.30pm, skli tgk klinik tu tutup pulak....ish...angin jugak rase...sebab kat pamplet yang nurse tu kasik td xde pon tulis break lunch hour die kol brape.....g isi perut jap, balik opis, solat, buat keje saya yang melambak tu, then pukul 2.00 keluar semula......

alhamdulillah, klinik bukak, tp nurse kat klinik tu ckp ade ibu nak deliver pulak....xpelah..tgu jap...
xsampai 10minit, dgr bunyi baby nangis.....waaa...baby dah keluar.... aku plak over happy kat ctu...

pegi klinik private mmg cpat aje....xlame pastu, name saya plak dipanggil, nurse soh g pee, amik tekanan darah n ambil berat badan...still maintain 43kg....makan dah banyak...berat maintain gitu...bile nak naik ntahla....

masuk bilik doc, doc lelaki, muda lagi...malunye...nti die yang nak scan saya...apsal ntah, 1st time nak scan, terasa berdebar2 rasa hati..macam2 bermain dalam fikiran ni.....fikir yang bukan2...contoh: takut baby xde kakila.....xde tanganla....takut pregnant luar rahimla....ish..nauzubillahiminzalik......

selak kain, nampakkan sedikit bahagian perut n doc letak krim apentah...then...........
INTRODUCING MY BABY...... :)


scan gune 3D

rase nak nangis pon ade, rase nak hug2 baby pon ade....tp control je..siap timang2 baby tu lagi td....alhamdulillah dah cukup sifat, kaki tangan sume ade...HAHA....lega rase hati...dgr heartbeat die cepat sungguh, rase terharu gile ade hamba Allah dalam rahim saya ni...Ya Allah, besarnya kuasaMu......mase doc scan tu baby tgh rehat2..die dok diam aje....pastu doc tu tonyoh2 perut saya, bagi die gerak, sekali kaki tangan die terkuit2....sian sayang ye....nak rehat ade org kacau ye....Ya Allah, xtau la ape perasaan nak diungkapkan mase tgk die gerak2 tu....Allah aje yang tau...tp xrase lagi mase die grak 2....doc ckp, anak 1st biasa rase masa umur 20minggu, maknanye tinggal lagi 8minggu nak rase pergerakan baby tu..doc ckp, kalo awak dapat rase lagi seronok....

lame jugak doc soh saya tgk baby saya ni...siap tunjuk kan yang 4D sekali...nampak kaki n tangan die gerak2...comel sangat...

mesej kat hubby, die pon excited.hubby cam xcaya baby dah cukup sifat... hubby ckp sori xdapat teman saya g scan baby, nak buat cemane sayang, b jauh....nti b bacela blog ni..tgk anak kite ye.....

semoga anak ibu cepat membesar, sihat sepenuhnya.... ibu ngan ayah xsabar nak jumpe sayang....

5 comments:

  1. cutenya baby fashya...huhu..alhamdulillah sume sihat...tak sabar gak nak tgk baby akak plak...

    ReplyDelete
  2. huhu..u da rasa perasaan yg i rasa masa mula2 g wat scan ritu. sgt happy + terharu kan? kuasa Allah.

    huhu..anyway, tahniah n take a good care. cian u husband jauh. xpe, mesti hubby u sedih sbb xdpt teman u kan?

    ReplyDelete
  3. fashya...
    tibe ina teruja lak..heheheh..best nyer...
    ALLAH maha besar..tk care k..

    ReplyDelete
  4. subhanallah.....comelnye...comelnye...comelnye....
    saye xp scan lagi pon....
    ni yg lagi xsabo....
    salam kenal...

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ