Monday, October 26, 2009

goodbye 1st trimester, welcome 2nd trimester

hoyeh!!!! sudah masuk ke fasa kedua dalam arena pemengandungan....aish..ade ke perkataan camgituh...memandai aje buat perkataan sendirik.....erm...cepat saje masa berlalu....baby pon makin membesar dalam rahim ni....alhamdulillah....

alhamdulillah..alhamdulillah...alhamdulillah.....syukur sangat2 diatas rezeki Allah yang Dia berikan kepada saya...walaupon saya masih berjauhan dgn suami, dgn family, menghadapi saat morning sickness seorg diri, pergi check up seorg diri.....namun saya masih bersyukur, kerana diberikan ketabahan mengadapi semua ini .... Ya Allah tabahkan hatiku sepanjang menikmati dugaan mengandung ini.....tp aku sedar, masih ramai lagi yang masih prihatin dgn keadaan aku..terutama kawan2 kat opis ni....terima kasih.. ^__^

kadang2 bile rase xtertanggung..keluar jugak airmata ni....siankan duduk sorg2..sian anak den, mesti die pon merasai jugak....pagi2 bila sakit lenguh2 badan, kene urut sendri, kalo xlarat nak bangun, tp perut lapar..kene bangun jugak untuk buat ape2 untuk isi perut ni...Moga saya makin tabah....senyum sikit... :)

arini merupakan hari pertama untuk 2nd trimester....mabuk2 ni xde tanda2 pon beransur baik...muntah2 makin dasyat malam td....pukul 3pagi saya bangun, untuk pee, tibe2 rase mual...then tanpa sempat ketandas, capai plastik yang mmg dah standby kat tepi katil n BLUEKKK!!!!......begitu jugak pagi td...kadang2 xsempat nak bukak telekung lepas solat subuh, kalo dah rase loya...muntah aje dalam plastik...plastik mmg dah standby banyak2 tepi katil...HUHU..tekak masih rase pahit...tp selera makan OK..no problem...

tidur malam mmg xlena...lagi2 kalo perut ni buat cramp....mase g scan aritu, doc ckp kat rahim saya ade lebihan darah, tu yang buat saya sakit selalu....tp doc dah bagi ubat, so bulan depan kene g check balik....so far dah rase ok, cume xboleh lasak sangat, nti sakit balik...cume malam ajelah, badan2 sakit n perut rase cramp...maybe baby dah nak beso kan....

**nak makan ape malam ni ek**

blog pon bleh jadik tmpat mengadukan....xpe..hubby saya follow blog ni, so nti die bleh taula ape i rase..ekeke :)

4 comments:

  1. kat ofis kite ni, ade 3 org penah lalui apa yg fashya lalu skang ni. dok jauh dari family ngan asben.

    btabahla ye.. hrp2 semuanya ok smp waktu deliver nanti.. insyaAllah :)

    ReplyDelete
  2. wuahh terharunyee dgr pengalaman bakal ibu comei ni...fashya kena kuat+tabah! :)

    ReplyDelete
  3. bertabah ye~ sy pn berjauhan dgn hubby...mg kita sama2 kuat... :D

    ReplyDelete
  4. banyak2 bersabar fasya..insyaallah suma nya jadik baik..

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ