Tuesday, May 26, 2009

mengomel-ngomel sikit....

seperti biasa.....

lepas dapat gaji..konfirm sehari lepas tu duit gaji akan menjadik separuh...erm...dah lali okay...separuh pon kire oklah kan...dari tinggal sesuku @ xde langsung..hoho..terbace blog modusoperandi111209 terpanggil nak buat entri ni~~lagi2la pada kami yang mau kawen ni..mmg duit akan dirasekan seperti mengalir xberhenti2....

betulla...
duit gaji tu separuh darinye hanya untuk bayar hutang sana sini...
for me...komitmen hutang tu hanya la pada kereta...belum bertambah lagi...xlame lagi akan bertambahlah...jgn risau, so siap sediala ye....

nasibbaik la kereta kecik je...so komitmen tu kecik jugakla...i'm happy my mr.bubble now...banyak dah berjasa..alhamdulillah, xbanyak buat hal...al-maklum la beli kete 2nd hand...slalu org komplein kalo beli kete 2nd hand banyak carik pasal dgn owner die...tp alhamdulillah...smoga berkat..amin...

tp bulan ni rasenye kene kuarkan duit sikitla untuk tukar 2 tayar depan yang semakin membotak...(mase beli xtgk2 pon tayar tu ok ke x)..bahaya wooo jalan2 guna kete yang mempunyai tayar botak...xpe..duit melayang sket xpe tp jangan nyawa melayang sudah...darah tgh manis2 ni...xlame dah darah ni nak bermanis2..chop!!lepas kawen darah dah masam ke?sebelum bertunang darah rase ape yek???

erm...walaupon saya mepunyai en tunang yang berkepala botak dan saya suke en tunang membotakkan kepalanya slalu...HEHE...tp membawa kereta yang mempunyai tayar yang botak adalah sangat membahayakan okay....sila ambik perhatian...time kasih...
so, maybe esok akan meukar tayar itu...lepas ni boleh buat lap 45darjah...(ok x 45darjah???ke 360 darjah??HOHO)

Minggu depan akan ke Nilai 3 lagi....rase2nye macam nak carik langsir untuk rumah...haish itu pon saya xbuat lagi...sape pulak yang nak jahit langsir ni???2 nak kene amik kire jugak..walaupon ade bakat menjahit, rasenye xterlarat dek badan la nak menjahit langsir..souvenier untuk VIp pon baru siap 30-40...ade lagi 200++ untuk disiapkan...xlaratla nak mengadap mende sepanjang hari...walaupon wiken lepas dah berjaya merealisasikan diri untuk duduk saje dirumah xmahu ke mane2, progress still tahap medium...sebab tangan mmg sakit nak memintal2 dawai n pegang spanar...dah kasar dah tangan ni...ayok nak buat cemane ni?? xpe...bulan depan dah boleh start kuar masuk SPA..nasib baik CEPP ade SPA sendri..so dapat staff price la kan..ok bagus...

----------------------------~~~--------------------~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ramai yang kate,

" fashya, makin nak kawen, makin kurus pulak"

erk!!! no idea...xde program penurunan berat badan dilakukan pulak...setahu saya, makan xde plak disekat2, selagi ade makanan semua sumbat dalam mulut.. tp xpastila knape berat badan ni makin lame makin turun...erm...cincin tunang kat jari ni pon aktif memusing2kan dirinya..jari boleh kurus ke??? yelah, dulu mase bertunang, ok je duduk statik je kat jari tu...ni makin lame makin aktif plak die men pusing2....ruang antara jari n cincin 2 makin besar..ke cincin tu yang mengembang??mustahilla pulak...kadang2 time dah rimas sangat, bukak aje letak kat tepi..pastu sibuk2 mencarik...erm, nasib baik jumpe balik....HOHO...

dah ramai owner blog bride to be kat sebelah kiri yang menunggu hari je untuk bergelar isteri, masing2 sume sedang nebes, gementar, gembira alang kepalang nak tgu hari bahagia..sume perasaan bercampur aduk..kebanyakan persediaan nak menjelang hari bahagia dah siap 100% kan...yelah, sebelum ni sangat sibuk ni xsiap, tu xsiap, mengomel2 dalam blog, mengadu2..hahah..sangat comel bride2be ni semua...skang menghitung harila pulakkan...

so,dikesempatan ini, saya nak ucapkan

SELAMAT PENGANTIN BARU
KEPADA

AZIYANA, NANO, DAYU, CIARE, HONEY
**sape lagi ek yang tertinggal**
SEMOGA SEMUANYE BERJALAN DGN LANCAR..amin..

cuti sekolah ni mmg ramai yang bagi kad jemputan...saya mungkin akan memenuhi undangan sesetengah pihak saja...setiap minggu ade jemputan...saya pon xlarat nak pegi semua, so saya kirimkan doa sahaja semoga kalian semua sentiasa bahagia n aman selalu..amin...kak yana, saya dapat kad akak, tp sori saya xdapat pegi kenduri kak yana..jauhla..hihi...saya kirimkan doa sahaja ye...

wah...apsal ntah tetibe je nak ternebes...over!!!
::lunch Hour::



10 comments:

  1. FASHA-->TQ SO MUCH..XPER TAU KESULITAN UTK DTG KENDURI..DOA PUN SUDAH AMAT BERHARGA..

    ReplyDelete
  2. sama2 kak yana....semoga berjalan lancar ye semuanya

    ReplyDelete
  3. slm fashya
    iya..cincin tunang sy pn dh pandai pusing2. jom kite wat pelancaran makan jgn control..huhu

    ReplyDelete
  4. fashya..slalunye kt nilai 3 tu dia leh jahitkan langsir in one hour je..huhuhuh

    ReplyDelete
  5. ye ke?...erm time ni pon tgh pening nak buat langsir kat mane...

    ReplyDelete
  6. erm...nebes2 tu memang biasa tapi time nak akad nikat tu yang dada makin kencang..alih2 dah jadi puan..huhu...

    ReplyDelete
  7. fashya..time kasih dgn ucapan..doa kan la semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  8. semoga slamat semua ya hani...time kasih ats semua tunjuk ajar hani ...:)

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ