Wednesday, July 14, 2010

bakal menjelma

Tak lama je lagi Ramadhan nak menyapa umat Islam semua. ..sapa-sapa yang belum ganti puasa sila ganti cepat-cepat ye. Minggu ni saya wajib marathon puasa, sebab banyak lagi hari yang belum diganti. Masa mula-mula tau pregnant, rase bersukaria sebab ingat bolehla puasa penuh tahun lepas, tp malangnya...minggu-minggu akhir Ramadhan, saya mengalami mabuk yang sangat teruk, sampai menjejaskan puasa saya. 9 hari terpaksela ponteng..HIHI..Ada jugak 2-3hari try berpuasa, tp siaplah badan mmg macam kain buruk, kalo ditiup angan komfem melayang-layang. Itu pon time wiken, berkeras tu nak puasa walaupun muntah hijau bagai..ISH..ISH..ISH

Tahun ni berpuasa sebagai ibu kepada Khalisya Husna. HOyeh!!

Sedih, tahun ni boleh ke buat solat tarawikh berjemaah beramai-ramai macam tahun-tahun dulu..sudah pasti dah tak boleh. Takkan nak tinggal Husna kot, lagila saya sorang yang jaga dia. Kalau dapat buat kat rumah pun dah kira bertuahla...

Mesti rindu kemeriahan pegi solat terawih beramai-ramai, jalan kaki dgn member-member..Seronoknya, kalau ade makanan lepas solat tu lagi best..HEHE..

Tapi seronok jugak tahun ni, sebab ade buah hati. Macamana la suasana berbuka puasa, bersahur saya ntikan. Time baby berjaga bukan nye menentu, kalau die syok tido pagi-pagi tu, Alhamdulillah la dapat bersahur dgn aman, kalau dia bangun nak bersahur jugak, terpaksala bagi dia susu dulu, and make sure dia kenyang dulu.

Sebagai ibu yang menyusukan anak, bersahur tu penting. Kang production merundum susah pulak. Saya dah try praktis puasa ni, Alhamdulillah, production still maintain. Walau camne pun, stok mesti kene buat jugak. Erm, risau jugak ni, mampu ke saya bagi Husna susu.. Eh...Think +ve okeh....

Walau ape pun, Ramadhan tahun ini pasti berbeza dari tahun-tahun yang lepas...

2 comments:

  1. kite sdg marathon pose skrg.tp larat pose sabtu ahad je...huhu...ari keje xlrt laa :(

    ReplyDelete
  2. pose thn ni sbg sorg ibu kn...moge rezeki ank2 mcurah2,production up lg...mas ni cmfm mata pejam smbl mkn,smbl susukn ank..hehehe...silap2 bsilat dgn baby...

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ