Tuesday, September 29, 2009

ramai berkata anakku LELAKI

walau ape pon jantina anak yang saya kandungkan ini, saya terima seadanya.....sempurnakan sifatnya, jadi anak yang soleh.....

knape ramai yang berkata begitu????antara sebab2nye ialah:

1. mukaku yang serabai dan xbermaya.....mase raya ajela dapat nak melawa2, memekap bagai....lepas dari tu...jangan harap okek!! pegi keje cume dapat tepek bedak compact n celak aje..yang lain no entri....lipstik pon saya geli..kalo nak ikutkan deodorant pon saya geli nak pakai....tp xkan nak bau masyam je....nak xnak...pakai sikit aje buat syarat.....perfume..jangan ckp...mmg dah lama ditinggalkan....perfume yang wangi dah jadik busyuk!!! sampaikan org yang nak tumpang kereta saya, saya telah bagi arahan sila jangan pakai perfume okey...nti i pening.

2. bilik/opis dibiarkan bersepah......kalo dulu mmg pantang tgk bilik bersepah...skang dibiarkan aje..mmg xde mood nak kemas, sampaikan baju sendri yang ade dalam beg pon dibiarkan bertaburan kat luar....xtaula mane pergi sifat kerajinan yang mendalam dulu..HAHAHA....atok abah masuk bilik pon sampai terkeluar statement die camni sb tgk bilik bersepah2kan..nak tau die ckp ape "ni jantan ni, kalo pompuan xjadik macamni bilik ni"...wakakakaka....ampunkan cucu mu ini tok!!!

3. xsuke mende yang masam2...suke yang manis2...org kate kalo suka makan mende masam2, anak perempuan....kalo suke yang manis2...anak lelaki....mmg, saya suke kemam mende yang manis2 dalam mulut, suke minum air milo pekat, soya, makan gula2, dodol, kurma...ape saja yang manis...sampai kene marah dgn makcik, jangan makan manis2 sangat, nti kene diabetis......huhuhu..kene marah.. :( tp nak buat cemane, tekak ku pahit....air masak mmg kurang minum...sebab rase pahit sangat...air oren masam pon saya rase pahit.....air sirap la jadik pilihan... :)

antara pengalaman2 yang dialami sepanjang trimester pertama:

1. muntah2 tu biasala.....sampaikan sonok bila rase nak muntah, sebab lepas muntah hilang loya...HAHAHA..adeke camtu??

2.jadik sangat pemarah, emosi cepat tersentuh.....xpenah2 saya gadoh dgn adik perempuan saya, hari raya aritu 2kali kami bertekak....sian die kene marah, tp ayah dah bgtau die siap2...jangan layan sangat angah ko ni...biasala pembawakan budak...asik nak marah je...
hubby pon kene marah jugak....hihi...maafkan isterimu ini b......
~pasal charger hp pon saya boleh meroyan 1 rumah..HAHAHA..

3.pemalas...skang ni saya sangat malas bekerja...tp tgh rajin nak siapkan entri ni..HoHO...

4.atok mak ckp mabuk saya xteruk sangat sebab still boleh memasak n boleh makan dgn jayanya....alhamdulillah.....

5.rajin menziarahi bilik kecik untuk pee.....HIHI....

6. perut sudah membonjol sedikit, tp masih nice pakai baju kurung tanpa menampakkan bonjolan itu..

7.dulu kat opis, bile org jumpe saya, diorg panggil pantin, skang diorg panggil mak yong.. :)

8. geli dgn inai yang ade kat jari kaki, rase nak kikis2 bagi ilang....kalo kat jari tangan xgeli pulak...


9.

sudah sebesar ini anak ibu....besar biji kopi saja.....HUHU..oklah sayang, membesar dgn baik ye....sorila sayang, ibu dah seminggu xmakan asid folik sebab ilang ntah mane ubat tu....rupe2nya ayah ckp, ada dalam bakul baju die.....cuaikan ibu....xpe, nti ibu amik yang lain k....
dont wori k sayang.....


xsabar nak tunggu anak ni membesar dalam perut...:)

6 comments:

  1. Baby boy ke fashya...sweetnya..tak sabar nak tengot peyot fashya membesar..huhu...yang penting anak kita sebaya nantikan...suka2...

    ReplyDelete
  2. wahh rasa terharunyaaa baca entri ni...besar biji kopi je....:)

    jgn lupa asid folic ya :)

    ReplyDelete
  3. beshnyer bc entry ni..ihiks..erm kalo suke makan masam ank pompuan ek, gud2..hihhi..
    fashya jgn tinggl asid folic awal kehamilan, sbb masa tu pertumbuhan otak berjalan dgn pntas..asid folic elak kecacatan

    ReplyDelete
  4. isskkk.. jgn lupa makan acid folic
    penting awal2 ni
    jgn tertinggal lgi tau

    dayu alhamdullilah
    morning sickness takde sgt
    skit2 je.

    ReplyDelete
  5. 2la...cemane leh ilang ntah ubat tu..to hubby dah poskan ubat tu....rase risau jugak xmakan aid folik tu....hopefully xde ape2... :(

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ