Wednesday, September 9, 2009

090909-our 1st Month Anniversary

macam kelakar.....
mula2 kawen2 mmgla rajin sangat buat countdown kan....
almaklumla, masih hangat membara lagi......
nti bile angka dah bertambah sket, dah xingat dah brapa bulan kawen...
tp yang pasti usia kandungan dalam perut ni hampir same dgn usia perkahwinan kami....

hari ni...agak sihat sikit walaupon sudah start muntah2...
dr semalam lagi saya mmg xberniat nak puasa untuk arini, so mmg xbangun sahurla....bimbang dgn kesihatan diri n anak...lepas aje menunaikan solat subuh, otomatik trus loya n TARAAAAAAAAAAA.....dengan x menyempat2 saya nak ke tandas, saya dah muntah...
nasib baik ade sediakan 1 plastik yang mmg sedia terbuka untuk muntah.....tp yang keluar cume air putih aje....xpastila ape mendenya tu...

trus badan jadik lembik xnak bangun dah.......maka, nak dijadikan cerita...arini saya g keje pada pukul10 pagi...hihihi....tu pon nasib baik gagahkan diri jugak nak bersiap2 ke opis, sebelum tu, saya bangun untuk mengalas perut, perut dah rase pedih2.....

sarapan untuk harini ialah:

1 gelas air jus oren Twister
1biji limau mandarin
1/2 hotdog

tp malangnye, sampai je opis....ape yang saya makan pagi td semua keluar semula......
sedihnyaaa.....tp alhamdulillah, lepas muntah saya rase bertenaga sikit n boleh buat kerja berbanding 2hari yang lepas....hanya menghabiskan masa di surau dan menongkat dagu kat meja opis....

sedih tau bile sakit2 macam ni hubby xde kat sisi..cume ngadu2 melalui hp ajela...die pon xboleh nak buat ape, cume bagi kate2 semangat ajelah kat isteri die ni.... T___T...

ok..ok.....disebabkan mood harini ok sikit....saya cume nak show off sikitla.....
sikit je...xbanyak...HAHA

minggu lepas, hubby datang Jb, n saya berpeluang nak masakkan untuk die..n this is officially 1st time saya masakkan untuk die...

MEE KARI

x susah pon nak masak mee kari ni, cume rajin n xrajin je...masa masak ni xde simptom2 mau muntah, still sihat waalafiat lagi.....tu yang bersemangat nak buat walaupon hubby xkesah saya masak ke x.....tgkla dalam kuah tu, macam2 saya letak, sampai hubby kate dah penuh sangat isi dalam kuah ni, sampai xnampak kuah...

hubby makan sampai licin, die kate sedap....haha..Sookaaaa...sookaaaaaaaa.....



yang xbestnye..time berbuka puasa nilah, saya dah start berpeluh2..dah rase loya dalam perut....xsentuh pon mee kari yang dimasak sendri ni...cume lepas solat isyak, makan sikit je n start loya balik...lagi2 la santan tu buat saya loya....

sambung ke ari esoknya....trus melepek atas tilam start siap solat subuh sampaila petang nk anta hubby balik naik bas.....masa hubby ade bolehla die usap blakang badan n perut nak hilangkan loya...ni hubby dah xde.....xde sape nak buatkan.......waaaaaaaaaa....nangis banyak2...


tgk pinggan die dah licin makan
waaaaaaa B, I miss u damn much!!!!!!




Ya Allah peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan Mu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperut ku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam”. Ameen.

7 comments:

  1. alahai samer kes cm dayu jer ni..
    sabar bnyk2 ek fashya..takutnye dgr penglaman org2 baru ader isi ni..doa bnyk2 dipermudahkan dan mkn buah baru xrase nk muntah sngt

    ReplyDelete
  2. 2lah kak yana....besar betul pengorbanan seorg ibu ni...
    sape2 yang ade ibu tu janganla sesekali sakitkan hati diorg.....

    ReplyDelete
  3. huhuhu... besarnya pengorbanan seorang ibu kan kan. take care fashyaaa :)

    -mun-e-

    ReplyDelete
  4. hi...
    mummy to be jugak ek? Tahniah. agak2 bila due ni.

    salam kenal salam ziarah

    wink!

    ReplyDelete
  5. hai fanaqila.....trime kasih..:0
    due kite bulan 5 tahun depan...
    salam kenal jugak :)

    ReplyDelete
  6. hai..having d same experience as u now....

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ