Wednesday, January 25, 2012

Udang galah Kuala Pahang & Tasik Chini

Setelah lama mengidam udang galah, CNY saya balik umah family kat Chini, Pekan, Pahang. Ayah cakap sekarang tengah musim udang galah. Boleh kata setiap minggu dia pegi memancing udang galah dekat Kuala Pahang, dan ini adalah hasilnya. Alhamdulillah, saya mengidam pun memang tengah musim udang galah, so no big worries la kan. Hihi....

Udang galah Kuala Pahang. Boleh tahan besar-besar.


Hasil tangkapan ayah di Kuala Pahang.
  
Masak lemak sodap tuh! Banyak okay aku makan. Lepas mengidam aku.

Yum..yum...


Before menghentam udang galah, kita pegi naik bot di Tasik Chini dulu okeh. For me, Tasik Chini tak best sangat kot. Naik bot 30 minit RM60 untuk 9orang penumpang, pemandangan biasa je yang kite boleh tengok, takde apa yang menarik. Just jalan menyusur pokok-pokok Rasau kalau tak silap saya. Macam pokok Mengkuang. Tak jumpa naga tasik Chini pun. Haha..

Before naik bot, Husna with Pak Lang.


Panas. Matahari terik depan mata.


Matahari terik. Tgk ajela  muka En. Mokh..


 Husna agak takut naik bot pada mulanya sebab bunyi enjin kuat sangat, lepas tu dia yang paling excited.

11 comments:

  1. gile beso udang tu....seram tgk tangan udang yg besar tu...wow nk ngidam gak la..hihi

    ReplyDelete
  2. sedapnye fashya..nana yg tak pregnant lagi ni pon termengidam..hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya..lepas dah mengidam..lepas ni mengidam apa pulak..hihi..
    seronok je ade org nak layan apa kite nak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...next ngidam ape yek....hahah. syok peknen ni, apa nak sume dapat.:P

      Delete
  4. as.salam fasya
    tertelan air liuq nengok udang tuh. lame dah kot tak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.....hihi...sori buat korang sume terliur pulak

      Delete
  5. dlu awal2 aku jumpe udang galah ms mule2 kawen la, sbb fil ske mancing, laki pun kaki mancing,
    tp bila dh pekena 2-3x mcm muak dh, xtao nape, T___T tp tgk gmbar trliur plak, hahahhaha

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah dapat jugak udang galah yg diidamkan yer

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ