Monday, November 30, 2009

baby ibu

jelik je rase bace entri sebelum ni.........jom pindah cerita baru yang lebih fun....

now dah 18weeks baby dalam pewut ni...pewut pon makin membesar....kalo ikut perkiraan doc yang ditulis dalam buku pink tu, usia baby 19weeks, tp kalo ikut scan, baby baru 17weeks....WHATEVER!!! xkesahla brape usia baby yg sebenar, yang penting everything is ok...cume mase scan yang saya buat minggu lepas, berdasarkan rekod usia baby dalam buku pink iaitu 19minggu, doc ckp baby saya kicik dari usia dia. tp doc ckp, xde ape2 masalah, macamana bby saya leh jadik kicik ni??? saya kuat makan lorr.....pagi ni je dah makan nasi lauk bendi rebus air, ikan selar kecik goreng, ulam raja n kacang botol..berselera saya makan...tghari kang komfem makan nasik lagi....erm, so far berat badan dah naik menjadik 47kg dari 43kg...4kg naik tuh....


and the best part is, saya dah rase baby gerak guling2 dalam perut ni, tp gerakan yang mild2 aje...kadang2 terasa die kick n punch perut ni, rase geli2 gitu....walaupon pergerakan baby ni kadang ada, kadang xde, bile xrase die gerak2 tu cam risau je, tp bl part rase die gerak2 tu lega semula...ni pic pewut sy yg mula membesar:





minggu depan akan ade check up untuk kali ke3.....hopefully semua ok..amin

6 comments:

  1. nmpk da perut itu....perut kite segan2 je nk kuar...padahal da msk 20mggu....
    take care fashya...

    ReplyDelete
  2. hehehe baby kecil cos ibu die pon kecil molek je... syoknye...jiha esok baru nak gi bukak buku pink tu..tak sabar je rase ni hehehe

    ReplyDelete
  3. wuaa comelnyeee perot dia...tp rasanye perot ciare lg besar kot...mlgnye tiada apa2 di dalam. HOHO

    ReplyDelete
  4. all the best fashya...usia scan dgn perkiraan ikut LMP tuh mmg berbeza...sy pn cam tuh...mcm2 tarikh ada ikut scan...tp setakat beza 1-2minggu should be ok... :)

    ReplyDelete
  5. peyut yg tomey cam ibunye juge..bile la peyut nana nak jd cam fashya ni..hehe

    ReplyDelete
  6. mas: mas ni sape ek....bile click kat name tu xkuar pon link blog....ape2pon, selamat berkenalan...n take care of ur baby.

    jiha: 1st time bby mmg excited kan nk g check up, mmg tertgu2 bile la next check up....

    ciare: ayo ciare, sila diet....

    faizah: mmg pening pk pasal usia bby yang sebener...kalo org ty bile due, kadng2 fashya ckp ujung bulan4, kadang2 fashya ckp awal bulan5, sampai hubby ckp kejap bulan4, kejap bulan5, mane 1 yg betul..ekekeke

    nana: usaha lagi nana....semoga berhasil usaha anda...hiiiiiiiii

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ