Wednesday, August 19, 2009

Majlis Akad Nikah 09.08.09

atas permintaan ramai, ceh, ramai ke???? saya nak upload pic mase majlis akad nikah dulu..lepas tu baru bleh upload pic majlis persandingan....pic dari official fotografer saya iaitu cikgu zul, of course la belum dapat, biasala...its take time..lagi pon, dgr cite cikgu zul xsihat ye cikgu...tambahan lagi tgh banyak keje ye....erm xpela cikgu, saya rela menunggu...

Alkisahnya, majlis pernikahan telah selamat disempurnakan pada 9.08.09 pada pukul 10.30am, janji nye pukul 10.00am, tp biasala, pasti ade plus minusnye....akad nikah diadakan di Masjid Kg.Spang Loi, sementara kat rumah pulak, ada bacaan yasin, marhaban dan berzanji...seawal 8.20am mak andam dah smpai untuk mekap saya....i love her touch, sangat natural mekap saya..... sebelum ni saya xtau pon mak andam saya ni org Jepun....masa die nak mekap, die ckp bahasa melayu macam ade sikit tunggang langgang ....lepastu, assistant die bgtau, mak andam ni xfasih sangat ckp bahasa melayu...die org Jepun....saya pon sangat terkejutla., n stat berborak2 dgn die...dah 13tahun kat Malaysia...nama die AKIKO...comelkan name tu..hihi......kejap je di mekapkan saya, dalam 30minit, saya dah siap mekap, pakai baju n tudung...sampaikan cikgu zul yang dtg lambat sikit xsempat nak amik pic masa saya mekap....memang pantas org Jepun ni buat keje...teliti pulak tu....

u can see that AKIKO pakai baju kurung purple tu n the assistant pakai baju kebaya putih

me n my sister


tgk mata jiha dah nanges...jiha mmg sngt sensitif...start dari saya bersiap sampai majlis akad nikah tamat, air mata die sentiasa mengalir...tgk mata dah jadik lebam...masa peluk die lepas majlis akad nikah, saya yang dah elok berhenti menanges, bile peluk die, makin menjadik2 plak saya sambung nanges....kan dulu saya penah cite, die xbagi saya kawen....die paham angah die dah diambil oleh org lain....tp dont wori jiha...abg ngah nti leh jaga angah elok2...hihi

n this two cute girl, adik saya jugak, tp lain ibu lah....atin n qila..qila yang kecik tu mmg xduduk diam masa lepas saya akad nikah, org tgh bersedu sedan, die boleh gelak2 suke riang dlm masjid..ape die paham..budak kecik lagi...hihi..

cikgu ain, selaku pengapit saya...pengapit yang best...


setelah selesai isi borang, penyerahan wali semua dibuat, ijab dan qabul dijalankan...
erm...saya mmg dengar setiap butir patah perkataan yang keluar dari mulut x-tunang saya dan tok kadi sebab ade microfon..huhu..banyak kali jugak b praktis, sampai saya pon naik kompius...brapa kali lafaz die nih..gugup ke???hihi...tp alhamdulillah..dgn 2kali lafaz, saya selamat menjadi isteri yang sah kepada suami saya....Alhamdulillah, tiada kata yang boleh saya lafazkan selain memanjatkan rasa syukur ke hadrat Allah swt kerana telah selamat disatukan pada hari tu....

2kali pon xpelah b... i still LOVE U So MUCH.....hehehe..

penyerahan mas kahwin RM22.50

upacara pembatalan air sembahyang

salam, cium tangan suami..eceh....

baca taklik plak

"wahai adindaku, jadilah isteri yang solehah..blaa..bla..bla...."
syahdu beb time ni, mmg xboleh tahan dah air mata ni...

salam ayah

salam MIL..sebelah tu FIL

we are officially husband n wife...
thanks to ayah n umi..

terkilan sangat sebab xdapat amik gambo dgn FIL n MIL sebab diorg cepat sangat keluar dari masjid

semoga rumah tangga yang dibina mendapat keberkatan Allah swt.AMIN..








9 comments:

  1. sangat cantik..
    selamat bergelar isteri.. =)

    p/s: next picts plz..hehe

    ReplyDelete
  2. hye..
    cikguzul tu mmg suke dtg lambat..
    nti sy rotan dia..

    baru aku tau dia minah jepun, aku igt kan chiness. patut la slanga dia laen..

    ReplyDelete
  3. tahniahh u..dh jd wife dahh heheh isyllh nnt dpt rezeki jd ibu lak kann..so good luck n selamat berpuasa..

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ