Thursday, June 25, 2009

istimewa untuk...............

setelah hampir 3bulan saya belajar decorate cupcakes dari kak Jun, baru semalam saya mencuba mempraktikkan ape yang saya telah belajar dari Kak Jun. bermula dari pembuatan cake, buttercream dan fondant, semua saya buat sendri dengan jayanya, nampaknye percubaan pertama telah berjaya..Alhamdulillah...

....Dipersembahkan....


cupcakes ni saya buat untuk kawan saya yang dah menamatkan master dan dah diterima bekerja di MPOB...sedih jugak nak berpisah,al-maklum, kami sama2 org segamat, kalo nak balik kampung mesti bincg2 nak balik cemana...keluar makan sama2....erm...hilang sudah seorg kawan saya didepan mata, tp dekat dihati ye Ina...Ina, jaga diri baik2 ye...keje rajin2...jangan malas2..hihi...

Alang2 dah buat cupcake untuk kawan, saya buat cupcakes untuk en tunang juga, kebetulan dia ade di sini, dan akan balik hari ni, so i buat spesial untuk u k....i buat dgn penuh kasih sayang untuk u tau...kalo u makan, mesti kuar lep..lep kat mata u, telinga u, kepala u, semua keluar lep..lep..


tgk tu, ade I love U la....penuh kasih sayangkan..kan..kan..
lep..lep pun banyak jugak...


NOTAkaki:alatan xberapa nak complete, so saya buat ape yang mampu jek.. :)

UPDATED: 26 Jun 2009

Semalam saya dah siapkan cupcakes untuk majlis pertunangan kawan rumet saya..tema biru..beliau nak rose biru kat setiap cupcakes..dan inilah hasilnya... :)





saya start mendecorate pukul 8.30 dan selesai pukul 12...tangan jangan crite, da jadi hantu biru da...hihi..ape pon, harap berpuas hati dgn cupcakes sulung saya ni...
daaaaa

16 comments:

  1. tp xsame kot rase wondermilk tu..hihi..yang ni kek coklat biasa saje....

    ReplyDelete
  2. wahhh!! comelnyeeeee cupcake awk..
    mcm syg je nk mkn
    hehe..

    ReplyDelete
  3. akak!! gorjeznye!! =) macam mane nak buat flowers die jadi sama saiz sume? flowers kte sume lain2 x seragam..hu

    bley share recipe x? hihi

    ReplyDelete
  4. nanami: ala, ade acuan die....sebab tu same jek...huhu..nak share recipe ok jek..:)

    ReplyDelete
  5. waa..menarik neh..dh boleh buat bisnes..heheheh

    ReplyDelete
  6. cantik cupcake awk wat...cun sgt, cm tuan dia....hik3

    ReplyDelete
  7. bride to be: tgh berjinak2 nak buat bisnes ni..sikit2 dulu..

    wansha: time kasih..malu i..hihi

    ReplyDelete
  8. waa..da bleh wat bisnes nih..
    aku nak cc lambang Man U kat atas..blh?

    ReplyDelete
  9. alaallalalaaa jgn arr banding2kan ngn wondermilk..yg tu dah establish lama dah....:)

    tp teringin nk rasa ur cupcakes..owh gila cupcakes aku ni..nk buat sendiri jugak lah =D

    aritu belajar ngn kakak tu ada fee ke? :)

    ReplyDelete
  10. hihi...boleh...boleh...blajala...mesti best, boleh buat untuk suami slalu (kalo die sukela)

    blaja dgn akak tu ade fee : RM170 untuk kelas sehari dari pagi sampai petang..11 design cuppies

    ReplyDelete
  11. cantik! =p fashyaaa kawen nanti jgn lupa jemput hehe

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ