Friday, May 3, 2013

Berakhir sudah. Syukur.


Hi blog, hi peeps...
Lebih sepurnama aku tak jengah blog. Kesian.

Biasalah bila dah lama sangat tak tulis kat sini, asik tulis padam..tulis padam. Tak tahu nak start dari mana. Ish! Harini kan ofis macam lengang sangat. Ramai dah balik kampung untuk mengundi. So, sambil-sambil ada masa free ni, terdetiklah nak buat entri satu untuk bulan 5. Bulan 4 takde entri. KPI tak tercapai 1 bulan 1 entri. HAHA. Kesian lagi.

Today, 3rd Mac 2013. Jumaat. Hari paling indah, paling gembira buat aku, buat suami, kalau anak-anak aku paham, mereka pun pasti seronok. :D <---senyum kena="" lebar.="" p="">
Allah dah makbulkan doa kami sekeluarga untuk bersama kembali. Syukur. Alhamdulillah. Yeay, almost 4 years kami berjauhan, dah akhirnya, rezeki suami di bumi Johor muncul jua. :D

Sebenarnya, em mokh dah start duduk Jb since awal bulan 4. To be exact on 7 April 2013 WITHOUT JOB. Sebab utama aku paksa. Dah tak boleh nak handle anak sorang-sorang. Selalu marah-marah dia bila aku stress bila anak-anak meragam.  And one thing, dia pun dah muak setiap minggu naik bas, duit habis macamtu je atas jalan. So, secara gamblenya dia amik notice 1 month untuk resign his job kat Klang. Bila atas kerelaan aku, secara automatiknya aku terpaksa rela untuk tampung segala expenses sepanjang dia tak bekerja dari bayar 2 biji kereta, sewa rumah, pengasuh anak-anak, utilities and so on. Yeah, mmg agak perit sikit bila fikirkan, tapi aku percaya dengan rezeki anak-anak dari Allah. Always trust dan sentiasa semat dalam benak fikiran, dalam hati.

Sepanjang dia tak bekerja, dia mula cari-cari kerja area Jb. Interview pun banyak dia attend, but takde satu pun yang sangkut. And this one, dia dapat interview selasa lepas, selalunya kalau dia balik interview, mesti respon dia biasa-biasa je.  Tapi yang ni dia macam excited cerita tentang job, benefit, environment company tu. Bila dia dah suka, aku pun sukalah. Doa, memang setiap kali waktu solat, aku tak lupa doakan dia dimurahkan rezeki. And today, after 3 weeks dia menganggur, dapat berita gembira dia diterima bekerja kat company tu. Rasa macam nak meloncat, menangis pun ada. Ya Allah, syukurnya aku. Perkahwinan jarak jauh ini berakhir sudah. Syukur Ya Rab! Dan yang pasti aku takkan lupa perit jerih kami hadapi sepanjang berjauhan.





Ibu suka


Husna gembira.

Anas ceria. Ayah lagi happy. :D





12 comments:

  1. well done fashya.... terharu gak baca ni..

    ReplyDelete
  2. insyaAllah semuanya akan dipermudahkanNYA

    ReplyDelete
  3. cuma yg pernah ngalami je yg tau rasa perit jaga anak sorang2 kan. hiks. happy for u sis ^_^

    ReplyDelete
  4. happy for you too. TAHNIAH :D Dah bole settle down at last :)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah akhirnya...happy baca cerita terbaru fashya sekeluarga....

    ReplyDelete
  6. serious gembira dengar.....baca rasa sedih tapi gembira...bukan bukan...macam mana ek nak gambarkan........

    alhamdulillah....

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah syukur :)
    anugerah untuk orang2 yg sabar :) tahniah beb

    ReplyDelete
  8. seriously,happy for you! been there.. pengorbanan isteri, Allah beri ganjaran yang besar. insyallah..

    ReplyDelete
  9. alhamdulilah. seriously rasa nk nangis sbb happy for u. berbaloi pengorbanan selama ni

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ