Friday, July 10, 2009

1 month to go

Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum.....

pagi2 seperti biasa sebaik aje swith on pc yang lempab cam siput sedut ni...(xmau tulis siput B***i)..xboleh..sensitip, akan bukan email, n of course membuka blog dan akan bace semua entri blogger2 yang baru diupdate kat sebelah kiri ni...mule2 bace blog bride to be, seperti biasalah kan, bride to be pasti nak bercerita pasal persediaan menjelang hari bahagia, seperti saya...lepas dah abes jelajah semua blog bride to be...singgah bace blog happily married plak....

nak cerita pasal blogger yang dah kawen ni cam sonok plak rase....yang rajin memasak, siap bagi resipi lagi.THANKS ALot..berguna sungguh resipi kalian sume, yang rajin kemas umah, cite pasal suami tercinta, yang sedih ditinggalkan @ meninggalkan suami..HIHI..sumpah comel diorg nie..

saya nti xtau la cemane....saya xtaula boleh buat ke macam diorg ni...dah la kurang rajin memasak, kurang rajin tu maknenye ikut mood, time rajin n teringin nak makan, saya akan buat, Pesto alla Genovese, fresh basil pesto pon saya sanggup masak...itu mood rajin..**ape kebenda jenis makanan tu???anda xtau??? saya pon xtau..KAHKAHKAH..gilos!!**
tp kalau mood sangat malas dan mogok xmau makan, keluarkan roti dari plastik roti pon saya malas...mood rajin tu agaknya datang otomatik kot bile tgk muka suami mintak makanan n xsanggup biar perut suami yang segar bugar masa bujang sebab sedap makan masakan mak die, tp bile dah kawen jadik kerempeng plak..aish..nti org mesti blame, laki sape la ni..mesti akan sebut, ni laki FASHYA..see, name aku jugak yang buruk nti....HAHA...xsanggup...
hurm..any opinion???

dahla kawen mase dekat2 nak puasa...saya ni plak..bile puasa je, petang saya jadik lembik xtentu arah, balik keje, belum sempat bukak tudung, campak beg atas katil, trus landing kelembikan..perut memulas minta diisi...nak mandi ditangguh2 sampai dah nak azan kuatkan semangat pegi mandi...itu pon sempat termenung dalam toilet sebelum air cecah kat badan....xtaulah nti bile dah jadik isteri pada bulan puasa nti macamane agaknye keadaan seorg isteri nih..HAHA...silap2, ari2 g beli makanan kat pasar ramadhan n mintak suami hidangkan semua...HAHAHA...contohla... verangan jek okek......

saya xsedar ke, atau saje2 buat xsedar.....pasal ape? pasal kami akan berjauhan selepas diijabqabulkan, ini semua disebabkan tuntutan kerja masing2la....saya di JB, si dia di Klang...waaa...sangat jauh...so, kami akan menjadi wiken hasben n wife..sedihkan...sedih sangat...sempat ke saya nak masak2 untuk suami..korg yang kene outstation ditinggalkan @ meninggalkan suami dalam kadar masa yang sekejap seharusnye bersyukur sangat2 sebab tidak mengalami kehidupan yang bakal saya alami dalam tempuh sebulan je lagi....kami akan berjauhan..........wuwuwuwu....cemane nih???

adeh, nak xnak, life must go on...kepada en tunang, silalah memindahkan diri anda ke bumi Johor ni yek...pliz..pliz...pliz...
erm, baru2 ni saya dapat offer untuk sambung pelajaran ke peringkat master...rasenye kalau saya terima offer tu, lagi lamelah saya disini n xmungkin saya akan ke Klang....en tunang pon sangat2 memberi galakan, tidak menghalang....tengoklah, saya ingin menyelesaikan 1perkara ini, iaitu pada 9ogos nti, dan lepas tu baru boleh fikir kan perkara lain....kepada yang memberi offer, sila bersabar ye....akan difikirkan...

sebelum menghabiskan entri...tu mehla bagi gambaran hantaran saya..saje nak show off, baru je mula nak buat, 1 ni jek....yang lain belom siapkan lagi, masih berkira2 mau design n tema cemana....4 info: saya akan buat untuk kedua2 belah pihak disebabkan saya yang sangat tamak dan mahu menunjukkan betapa kreatifnya saya..HAHA...perasan.




hantaran ni dapat ilham dari hantaran ladynoe..bile tgk hantaran die, trus jatuh cinta...terus ke Romantika, Angsana beli bunga2 ros artificial..biarpon artificial, tp menawan...n tahan lama...
bunga2 diROmantika, murah dibandingkan dekat kedai2 lain..bolehla...still dalam budget saya yang ciput ni...memandangkan nak buat hantaran camni kene guna bunga yang banyak...so..oklah...konsep kedai ni, bertemakan english..kalo kak yana tgk mesti die suke...

erm..oklah..chow dulu..daaaaa

8 comments:

  1. hantaran yg penuh bunga bungaan mmg sgt santekk :) keep up the good work yer comel :>

    ReplyDelete
  2. ohh PJJ jugak ek?
    sy nak tiru lah idea hantaran awk tu
    leh tak
    hehehe

    ReplyDelete
  3. ciare n modusoperandi: thanks darl...

    yani: aah PJJ,what to do...nak tiru?sila, sila la tiru, xjadik masalah ....saya pon tiru org..huhu

    ReplyDelete
  4. waah fashya..akak terlepas entry kamu yg ni..cantekk ler hntran..merha hitm yer tema..hehhe..eh kedai tu di jihir ek..ala..jauhnyer

    ReplyDelete
  5. hai kak yana...time kasih..tema kite merah hitam putih..kedai tu ade gak kat shah alam, kat plaza alam sentral..xpela, bile2 dtg sini leh singgah angsana .:)

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ