Thursday, February 10, 2011

Sembilan Purnama


Perjalanan Hidup seorang khalifah Allah yang dilahirkan 9 bulan yang lalu bernama Khalisya Husna binti Mohd Mokhtar.
p/s: Anak-anak zaman sekarang sangat bertuah, gambar setiap detik pasti ada dalam simpanan.

9 bulan menjaga amanah Allah yang diberikan kepada saya dan suami ini, buat saya betul-betul mengerti erti sebuah pengorbanan. Ditambah lagi dengan kehidupan PJJ yang saya alami sekarang. Tiada bantuan sepenuhnya dari suami, keluarga, adik beradik, buat saya begitu tabah dan sabar menghadapi setiap cabaran dan dugaan yang Allah berikan. Terima kasih buat kawan-kawan yang begitu memahami kehidupan saya sebagai ibu tunggul ni. (Istilah ni saya buat sendiri-meaning dia; ibu PJJ lah).

9bulan, ape yang pencapaian anak dara yang sorang ni?
#Dah tahu erti kasih sayang, dah tau sayang ibu bila ibu suruh sayang
#Boleh duduk dengan stabil
#Sangat rajin memanjat. dulu tak pandai adjust kepala kalau jatuh, sekarang dah pro.
#Suka sangat kalau ibu buat praktis jalan. sengih-sengih muka dia.
#Muka ibu yang cantik lagi comel ni tak boleh hilang langsung dari mata dia. LOL
#Makin suka mengutip, segala benda nak masuk mulut.
#Very good spongeBOB. Apa ibu buat dia ikut. Ibu menjerit dia pun ikut menjerit.
#Still belum pandai merangkak sepenuhnya. Kalu merangkak pun tak jadik, terus merayap je.

Lagi ape ye? Ibu pun dah lupa Husna dah pandai apa. Tapi yang penting, sayang ibu dengan Husna tak pernah kurang sezarah pun walaupun Husna suka kacau ibu tidur, suka menduga kesabaran ibu, suka menguji ibu dengan kelakuan Husna. Setiap detik u r always in my mind. Kalau Husna dah besar dan pandai cakap, agak-agak dia terharu tak dengan apa yang ibu tulis ni. LOL. Dahla tulis carca marba.

Be a good Girl okay sayang.

p/s: Ayah, ayah dah banyak terlepas moment-moment indah bersama anak. T__T

14 comments:

  1. bestnyaa tgk anak membesar dpn mata kan :D tp lagi best kalo dpt kepit2 dgn dia 24jam..wuuwuu

    hye husna comel :))

    ReplyDelete
  2. sgt suka part "apa ibu buat dia ikut. ibu menjerit dia pon ikut menjerit". comel ok. cuba ibu lari... tgk die bole ikut lari tak hahahaha

    ReplyDelete
  3. sian kan ayah terlepas moments indah huhu

    husna ni mesti cheeky ni...geram tgk

    ReplyDelete
  4. suka name husna. terfikir nak bg name imaan nurin husna jugak dulu. hehe.

    ReplyDelete
  5. sebak baca part p/s tu huhuu. eh camne fashya wat pics skli ngan urop camtu? nk blaja gak

    ReplyDelete
  6. ciare:
    huh, kalaula dapat bersama 24jam, memang hajat beso tu...

    hye anT ciare....

    fizz:
    kalo die ikut ibu berlari, mau gugur jantung ni, hip hip hurray la sikit...9bulan pandai lari dah..tapi ade jekan?

    jiha:
    kan jiha,sian ayah...
    panjang akal, sume benda nak explore/makan.

    fad:
    suka nama husna sebab jumpe org yang nama husna ni sme baik2 alim2...kihkihkih...

    yun:
    yun, download photoscape dari tenet dulu, pastu boleh edit pic. Senang je photoscape tu dari photoshop...

    ReplyDelete
  7. agaknya husna cam kysha kot.master panjat2 dulu baru nak merangkak.hehee...
    geram tgk husna bambam.rasa nak cubit2 je ;)

    ReplyDelete
  8. husna yg tomei....
    haih,yg xtahan ayat hujung,mas kat sini yg sodih baca...
    xpelah,ibu kuat,anak kuat jgk... =)

    ReplyDelete
  9. moga terus mmbesar dgn sihat n cergas ya husna..;)

    ReplyDelete
  10. bila Husna dah besar harus bagi baca blog Ibu ni. :)

    ReplyDelete
  11. seronok menulis perkembangan anak kat sini....klu kayrul ada anak no. 2 nanti...ingat nak wat camnie gak la...

    ReplyDelete
  12. Ibu Tunggul? LOL!

    Takpe Fashya, Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Mungkin sekarang ni Fashya PJJ, mana tau akan datang PJD pulak? Wah suka hati aku tukar jadi PJD.

    Happy 9 months old sayang Husna, Jadi anak yang baik okeh? Jaga Ibu bebaik. Sayang Ibu penuh jiwa rite?

    Love you, Husna. :)

    ReplyDelete
  13. zuris:
    yelah, kysha n husna. merangkak namo, panjat2 mau...

    auntie-auntie suma, terima kasih, semoga ibu lebih kuat n tabah untuk hari2 mendatang

    aishah:
    PJD tu ape? hahaha, aishah mmg pandai buat perkataan. perumpamaan baru. thanks aishah, terharu bace komen aishah

    ReplyDelete

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ