Thursday, February 25, 2010

BreastFeeding

Semangat!! Semangat!!

Sekarang saya tengah giat men'survey' breast pump yang terbaik untuk digunakan untuk breast feeding. Rasa-rasenye still dengan keputusan lama nak beli Spectra 3... dah survey-survey lebih baik beli package set punya....complete dalam 1 set ade:

1) 1 unit of Spectra 3 breastpump
2) 1 complete set of double pumping kit (breastshield set)
3) 1 set of Mom's Precious Smart Pack set (w 1 backpack to room your cooler bag and breastpump, 1 cooler bag, 3 icepacks (to keep your milk chilled for more than 12 hours, 6 BPA free PP bottles and 1 heat resistant cover)
4) 1 piece of Fabulous Mom Kelly lightly padded nursing bra.

Walaupun harga dia over 500, tp berbaloilah kiranya saya beli set ni trus dari beli breast pump saje sebab harga untuk breastpump je dah 300++, so tambah duit sikit saya dapat banyak item lagi...lagipun, nak full breast feeding ni banyak dugaan nye and kene kuat semangatlah jugak...perlu berkorban. Hopefully, ramai yang bagi dorongan, saya ni lemah sikit kalo org suke nak kondem-kondem ckp bukan-bukan.. breast feeding susahlah, lecehla.....anak tak cukup minumla.....

so, pada ibu-ibu yang bercadang nak full breast feeding n nak carik breastpump yang seswai.... let's check it out:

1. Fabulous Mom.com
2. Lunatots
3. SaraKids
4. Little Whiz.com
5. Moms Little Ones
6. Mom's Choice


okeh, that's all info for breastfeeding. Semoga saya berjaya mendapatkan 1 breastpump ni dan berjaya membeli freezer untuk storage EBM ni dan berjaya memberi susu ibu secara eksklusif kepada lil baby saya ni. InsyaAllah.....Amin....

Kepada yang berhasrat pun semoga berjaya, jomla kite sama-sama memberi susu ibu secara eksklusif pada bby kita ni. Beli susu formula pun lagi banyak kos yang kita kene tanggung berbanding memberi susu sendri...InsyaAllah.... v(^o^)v

Wednesday, February 24, 2010

penyakit berjangkit

Suka.Happy.Gembira. Satu perasaan yang semua orang akan bahagia bila mendapat perasaan itu.

Saya kat sini pun, merasai perasaan begitu.

Ape kene mengena dengan tajuk kat atas tu...
okey..okey...betulla cakap orang tua-tua, mengandung ni memang penyakit berjangkit.

Alkisahnya, since saya dah memasuki hujung-hujung pregnancy ni, makim ramai kawan-kawan opismate yang baru kawen ni berjangkit dengan penyakit saya ni, i mean mengandunglah. Syukur alhamdulillah, dulu, masa mula-mula mengandung, saya takde kawan nak cerita tentang pregnancy, dan ramai jugak kawan-kawan yang dah lama kawen tp still belum pregnant frust bile dapat tau saya yang baru kawen dah pregnant dulu....tp bila dah masuk bulan ke 6, saya dapat tahu, sorg opismate yang memang mengharapkan zuriat dah pregnant. Terima kasih Ya Allah, satu doa saya sudah dimakbulkan.

Memang ramai yang menantikan saat bergelar ibu kat sini, dan selang beberapa minggu, saya dapat tau, ade lagi sorang staf admin yang pregnant, Syukur......suke alang kepalang bila tau makin ramai yang bergelar mak yong kat sini. Hihi....

Dan yang paling saya gembira, bila dapat tau seorang lagi kawan saya, puan jaja yang dah berumahtangga selama setahun 6bulan mengandung. dia mmg menanti-nantikan saat macamni. Dahla kitorg duduk sebelah-sebelah kat opis, aura mengandung saya tu lambat sikit dapat kat dia...hihi..now die baru 6minggu. Tapi saya mmg sangat-sangat bersyukur, diorg ni semua dah ikut jejak langkah saya...I'm So happpy...tak tau nak gambarkan macammana.

Bila berkumpul, agenda utama yang diborak mesti pasal pregnancy, dan saya macam jadik pengerusi kat diorg semua...tanya tu, tanya ni....masing-masing sume tgh mabuk-mabuk....konon-konon saya macam ketua kelab la...ketua Kelab Pingu...hihi....seronoklah dah ade kawan-kawan yang nak borak pasal pregnancy.

and harini, tau lagi sorg isteri staf kat sini baru disahkan pregnant...memang berjangkit betulla penyakit ni, memang tak sangka, seramai ini pulak. Makin ramaila cucu prof kan...HIHI..

Blogger-blogger kat sini pun ramai jugak dah berjangkit dengan penyakit ni kan....Semoga kita semua dikurniakan permata hati yang sihat sempurna, soleh dan solehah...AMIN........

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.



nota kaki:still menunggu ahli-ahli baru untuk join kelab pingu, who's next????wait and see....

UPDATED: 3.16pm

Sorang lagi staf CEPP yang pregnant..harini je dah 2 org saya tau berjangkit dengan penyakit ni...Kak Yati..Congratulation 4 ur 2nd pregnancy... :) Macam tak caya dengan situasi yang belaku ni...huhu...

Monday, February 22, 2010

progress...

"B, macam semput pulak dah..baby aktif sangat..die tendang perut sya...wawawa"...saya ngadu kat hubby
"Takpe, nanti dia keluar kite geletek dia"..balas en hubby


Assalamualaikum baby,
what are you doing inside? bz kicking ibu's tummy ye....

it's really hurt baby...but its ok...I still love it...




Since masuk 3rd trimester ni, makin tak selesa dengan keadaan badan yang makin mengembang...tp saya tau, setiap ape yang dialami ni, banyak pahala yang Allah timpalkan. Syukur Ya Allah. Duduk bangun, tidur baring makin menjadik serba salah... tak boleh sewenang-wenangnye bergerak bebas...Si kecik ni pun semakin aktif mengeraskan badan dia....
Kadang-kadang rase tak sabarnye nak keluarkan dia ni....sabar-sabar..another 10 weeks to go....

Skarang saya dah sibuk-sibuk buat cek list barang-barang baby yang belum ade lagi, barang-barang yang perlu ada dalam beg yang bakal dibawa ke hospital...walaupun still ade 10 minggu lagi, persiapan awal tu lebih baikkan...kite bukan tau sebarang kemungkinan yang bakal berlaku...lagipun sangat excited buat mende-mende camni..tp hopefully, baby kuar on time ye sayang, banyak lagi urusan ibu tak buat lagi....salah satunya....bercuti sebelum deliver, sebab ibu nak lahirkan baby dengan ayah di sisi.

So far progress, baju-baju baby saya dah basuh... bila dikumpul-kumpulkan, banyak dah rupenye baju bby yang saya beli secara sedikit-sedikit ni....ok, sudah boleh stop membeli baju baby.. Kononnye lah!!! nti bile dah pegi usha-usha baju si kecik ni, meroyan nak beli jugak....so, jangan meletak harapan yang terlalu tinggi untuk stop beli baju bby okay!!!

Antara cek list saya:

1. baju - new born (3pasang cukup), yang lain tu 3-6month, 0-6month...beli yang besar-besar
2. sarung tangan/stokin-DONE
3. topi-DONE
4. Blanket-DONE
5. Bantal- DONE
6.Kain Bedung- DONE
7.Barut- DONE
8.Kelambu- DONE
9.Wet Tissue-DONE
10. New Born Pampers
11. Tilam/ Comforter
12.Nail Clipper/Nasal Aspirator/ Sikat
13. Krim Lampin
14. Tuala mandi/ tuala muka- DONE
15. Lampin- DONE
16. Minyak Telon/ Yu Yi

what else...what else.......

Ibu punya.

1.Kain Batik- DONE
2.Stokin-DONE
3.Barut-DONE
4. Set Bersalin
5.Maternity Pad
6.Nursing Bra
7. Breast pump

Apo laie eh.....den tak ingatla....kot-kot ade yang termiss..later-later will update..

Erm....13Mac ni saya dan suami akan ke KPJ Selangor untuk menghadiri Antenatal Class. mase tu dah mencecah 32minggu....ingat nak g 10 April, tapi mase tu dah 36weeks, takut dah terberanak pulak, tak sempat nak belajar pulak...so pada sape-sape yang berhasrat nak g Antenatal Class boleh refer kat website KPJ Selangor ni...


baju yang baru beli gara-gara banyak dah baju tak muat....waaa..

Friday, February 19, 2010

My Family In Law



Dah takde idea nak tulis ape kat blog ni, kering kontang idea den skang....jumpe pic ni, tepek ajela kat blog....Pic mase raya tahun lepas....

*saya kene naik atas bangku masa nak dok sebelah hubby sebab macam cacat aje pic, saya pendek sangat berdiri disebelah hubby..hihi*

New Born Babies Mmg SUPER DUPER CUTEEEE!!!!!


[pic en google]

Thanks zila coz menemukan aku dengan website yang sangat cute ni........New Born baby mmg sangat-sangat cute, Subhanallah...

Mehla jamu-jamu mata dengan newborn yang cute-cute ni...ni yang buat saya tak sabar nak kuarkan little princess ni.........

Click here.......

Thursday, February 18, 2010

bosan

Ei..macam bosan tgk blog aku ni, tp malas nak update....
Phew..blogwalking aje kejenye, kuar masuk blog sendri, dah tekan new post, nak tulis dah, tp at last minit tutup balik....dah banyak kali wat camtu...
HAHAHA....

Mau pulang awal arini, ofis sangat sunyi...
org cina punya raya..org melayu ramai amik kesempatan cuti panjang-panjang..
HOHO...

sebelum tu meh la berhibur dgn budak kecik Hyqal ni...
comel betul joget lagu Bukan Superman...


video

Friday, February 12, 2010

Scan 3d/4d

" Doktor, saya nak tgk jantina baby ni", saje nak confirmation lagi...gedik!!
" Nti la dulu, kite tgk muka anak awak dulu k"
" Ok..ok..." sambil tersenyum girang.......


Almost 15-20 minit doktor tonyoh-tonyoh scanner tu kat perut yang makin membulat ni and baby sangat memberi kerjasama sebab dia duduk diam-diam aje mase doktor tu nak capture muka dia....

And i can see she smile at me, pastu terus dia cebik muka dia....doktor sempat capture dan tayang balik, she's so cute and adorable....... lepas tu, die bukak-bukak mulut, doktor cakap dia nak cakap tu, dia tau ibu die tengah tgok dia....saya gelak-gelak aje....teruja yang teramat sangat...berat baby pun dah mencecah 1kg, perkembangan baby sangat okay.

Ikut muka sape ni....tak taula, tp dia sangat cuteeeeeeee.....tak sabarnya nak menunggu hari kelahiran lil princess ni....InsyaAllah, saya nak menghargai dan menggunakan setiap detik dan saat-saat 2 bulan terakhir dia di alam rahim, lepas ni saya mesti merindui detik-detik yang paling indah pernah saya alami dalam hidup ni.....Syukur Ya Allah, dengan nikmatMu ini.....
.
.
.
.

" Jantina anak awak tak tukar lagi la"

Ish doktor ni, mane ntah dia nampak 'bunga' anak saya ni, tak nak tunjuk pun kat saya.....tp kalo die tunjuk pun, saya tak paham kot....hehehe...

Semalam pegi scan sekali dengan kak nani, and doktor ckp baby kak nani pun girl jugak, baby die sangat aktif sampai tak dapat nak capture muka......energetik betul...kawan-kawan rupenye...girl dengan girl... m^o^m....

i'm very excited..... :)

Wednesday, February 10, 2010

takde motif

oi....ape punye feeling arini....tp pic ni sangat nice gile

I LOVE IT!!



I'm not lazy !!!
I have lack of motivation!!

hahaha.....

Tuesday, February 9, 2010

doa dariku.

saje mau testing post entri via mobile phone.....mata dah ngantuk tp still bleh layan blog tgh2 malam ni.....plus dapat wireless pulak kat cni...haha..sape punyela tu, xpela, bantai saje slagi bleh guna.....

Nak layan sms dengan hubby, die bz pulak carik rezeki..en suami saya ade wat part time job sket, carik duit extra untuk anak bini...huhu...so, xpela...just think +ve,b4 die keluar td pun dia dah bg report ke mana hala tuju dia malam ni.. Ok, darling hubby, i miss u so much!!

Hurm...td layan cerita tari tirana jap, cerita tu nyampah pulak dgn jalan cerita dia...berbalik-balik..xpaham, tp saya nak amik sikit dari jalan cerita tu, masa neo tu mati, tirana tak boleh nak terima....jadik macam gila pulak


..
Ish...takutkan kalau hilang org yg tersayang..mau meroyan hidup, tp semua dalam dunia ni kan hanya pinjaman, setiap yang hidup pasti akan pergi.....tp kalau boleh, saya mahu lama lagi hidup dengan org-org yang saya sayang..

Ya Allah, selamatkan suamiku, Mohd Mokhtar, selamatkan ahli keluargaku, selamatkan seluruh umat islam di muka bumi ini. amin.....

k lah, mau tido......gudnite....

Entering 3rd Trimester

3rd trimester-12weeks to go


Harini saya tak berapa sihat....kepala rase pening, mata macam silau-silau sikit, mungkin terlalu banyak mengadap pc...kat opis mengadap pc, dalam lab pon kene hadap pc n chemical-chemical.. environment yang tak menyihatkan langsung. So mood nak keje arini agak merundum sikit. Malas nak pikir semua masalah, adeh...berkatkah gaji aku ni..HIHI....tp sakit kepala ni buat saya trus takde mood nak buat keje. Lunch harini pun rase sangat-sangat tak puas sebab tengah-tengah makan boleh pulak muntah melambak-lambak ape yang dimakan. Nasib baik sempat lari ke sinki...dan orang tak nampak adegan muntah-muntah tu. Mmg sebelum makan tu dah rase lain macam, so saya try makan sikit-sikit, tp at last.....keluar jugak.... What to do sayang ibu, sian dia dapat zat sikit aje arini. And saya noticed arini baby saya tak banyak bergerak, sian dia ye....ok ke kat dalam tu...risau pulak.

Baby saya kan, suka sangat tendang kat perut bahagian kanan ni tau, selalu buat saya senak. kaki die ke tu....ish, sangat curious dengan keadaan baby kat dalam ni, tp xpelah sayang, nti ibu pasti akan merindui saat indah macam ni bila baby dah keluar nti...perut dah kempes, takkan dapat bawak anak ibu ni ke mane-mane saje ibu pergi. Tapi macam tak sabar pun ade...macam tak percaya pun ade, walaupun dah masuk usia 7bulan mengandung, perasaan tak percaya tu still ade, yang saya skang sedang mengendung zuriat kami suami isteri, yang bakal mewarisi segala-galanya dari kami, yang bakal menjadi ayah dan ibu dalam masa kurang dari 3bulan ni....

oh.....cepat betulla masa berlalu, keadaan sume pasti akan berubah...Ya Allah, betulkah ini semua akan berlaku....dulu, kadang-kadang terpikir...nti dah kawen, dah mengandung, nak buat itu, nak buat ini....and now...semua yang difikirkan dulu dah jadik pun sekarang....Betul ke? betul ke??....

Ya....Betul Fashya.....terimalah hakikat, yang kau skang sudah menjadi isteri dan bakal menjadi ibu.....Rasa nak menangis. Bila saat berjumpe dengan suami, di kala dia sedang tidur dengan mata dia yg terpejam, saya sering usap-usap pipi dia, tengok setiap inci muka suami, terasa macam tak tau nak gambarkan perasaan, terasa damai, terasa rindu, terasa sayang, terasa kasih, terasa sayu, sume perasaan kasih datang dan sambil-sambil tu berdoa semoga Allah memberi kebahagian kepada keluarga yang telah kami bina. Kaulah suami, tempat saya melombong pahala. Tengok muka suami dengan kasih sayang pun dapat pahala tau...bukan buat ape-ape pun. Hahah..tersyahdu kejap..

Haaa....sambil-sambil ibu buat keja, ibu dengar ayat-ayat suci al-Quran.

Saya ade terbaca 1 artikel dari ustazah Siti Norbahyah, yang terbaik nak bagi anak dengar ayat-ayat suci al-Quran, ibu pun kene dengar sekali, nti terus dapat didengari oleh anak dalam kandungan, daripada lekapkan earphone tu kat perut. Dulu saya pun buat camtu, lekapkan earphone dekat perut, tp sejak bace artikel tu, saya terus dengar ayat-ayat al-quran tu sekali dan anak pun dengar jugak...


Projek terbaru ibu untuk anak, buat bantal untuk baby, dah siap jahit, cume belum letak kekabu. Nti nak buat sarung bantal comel pulak...oyeee...suke sangat dengan projek terbaru ni, puas hati dapat buat sendri. Skill yang ade jangan dipersiakan.

-Kain putih tu pun saya dah siapkan untuk bedung baby nti, dapat 5 helai, rasenya mencukupi, sebab baby skang tak suka nak kene bedung slalukan....

-Kain kuning cap itik tu pon nak buat bedung jugak, kain dia tebal n berbulu-bulu sikit, cemane nak describe jenis kain tu ek....so, sesuaila kot untuk selimut dia tido-tido malam.

-Kain cap teddy bear tu buat bantal-material dia kain cotton biase yang murah tu je...Rm2.50/meter. Just bantal aje, nti saya akan buatkan sarung bantal guna kain putih corak bunga-bunga comel tu..Material kain sarung bantal ni same cam kain cap itik tu....

Suke!!! kalo ade arwah ibu lagi meriah kot barang-barang baby DIY ni, dulu masa arwah pregnant, dia mmg rajin DIY sendri bantal, bedung, barut, tilam baby, kalo sarung bantal tu macam-macam design dia buat. Kat tepi-tepi sarung bantal tu dia kaitlah, ade renda-rendalah....cantik!! saya ni taklah se-kreatif arwah ibu. Ilmu yg dia ade saya ade jugak blaja, tp bile dah lame tak buat, dah lupe...so, cemane nak start balik n refresh balik ilmu-ilmu yang dia warisi dulu ek....Hmmm....

So, nti kalo dah siap, saya nak tunjuk kat sinilah...hihi.... 1 lagi projek yang saya buat, saya buat dress mengandung sendri, kalo dah siap nti saya tunjuk..hihi...

daaaaaaaaaa...........

Thursday, February 4, 2010

basuh kain

Entri basuh kain pon ade...

Dah nak dekat seminggu saya pindah rumah, dari mutiara rini dan kini dekat pulai perdana.. Tinggal dekat mutiara rini berdua saja, memang agak selesa sebab rumah tu fully furnished, thats why sejak datang bumi Johor ni, saya tak pernah berpindah ke mana-mana, sehinggalah dah masuk bulan ke7 pregnancy.

Tujuan saya berpindah bukan ape, saya cume risaukan keadaan saya yang semakin sarat ni, lagipun kalo duduk ramai-ramai ni, rase selamat sikit, kalo sorang takde, ade lagi 3-4orang, incase jadik ape-apa kat saya ade orang tengok-tengokkan..terasa macam manja pulak, tp betullah kan...
Lagipun housemate saya skang sumenye prihatin-prihatin belaka. Rasa meriah sikit duduk ramai-ramai, kalau sunyi ke, sedih ke, takde la saya asik nak berendam air mata je....

Cume, biasa saje lah rumah bujang, dan tak sepenuhnya fully furnished.. kat rumah pulai perdana takde mesin basuh, jadik terpaksalah mak buyung ni basuh kain guna tangan, nak beli mesin basuh pun macam tak berbaloi....lagipun, lupekanlah hasrat nak beli mesin basuh tu, baik beli breastpump..hihi..xpela, bukannya tak biasa basuh baju guna tangan... sebagai alternatif dan tak perlulah saya nak tercangkung-cangkung dengan perut besar ni, saya dah beli bangku kecik, besen besar dengan alas tempat membasuh tu, yang ade gigi-gigi tu...huhu... nti kalo dah ade rumah sendri, baru boleh beli mesin basuh. Semalam dah buat experimen basuh baju guna tangan, ok jek...pinggang pun tak sakit...tp yang penting janganlah sampai bertimbun-timbun baju baru nak basuh...

daaaa

Tuesday, February 2, 2010

Check Up ke5: ari gula??? erk....tobat tak mau dah

Sumpah!!!
Kalau diberi 10k pun, rasenye tak mau dah minum air gula tu, tp kalau dah terpaksa tu nak buat cemane....kena la jugak merasa penangan air gula yang sungguh tak sedap tu...erk....

Gara-gara berat badan naik banyak sangat sampai 3kg sebulan, mmg patutla kene cek diabetis tu, tp dalam family mmg takde sejarah sakit kencing manis ni, so tak taula cemane result MGTT ni...tawakal ajelah....

nasib baik dalam mase 2jam minum air gula tu saya tak muntah, kalau tak, kene repeat lagi next check up...mmg ade rase nak muntah tapi tahan ajela, air liur ni dah berkumpul-kumpul dalam mulut, sebab loya, tp psiko diri sendri...jangan muntah..jangan muntah...tak sanggup dah minum air gula lagi, alhamdulillah, sampai skang saya tak muntah.

Bayangkanlah kene puasa dari 10 pm sampai pagi tu, tak boleh makan ape-ape, tibe-tibe pagi tu kene minum air gula yang pekat gile tu, mau tak azab perut saya...huhu....darah kene amik sebelum minum dan selepas minum, maknanya 12jam tak boleh makan ape-ape...wuwuwuwuwu...tak mau dah, tak mau dah......

Tapi yang paling syoknye check up kali ni, Hb saya naik sampai 13.2, nurse tua tu yang bebel-bebel pasal berat badan saya yang naik lagi 3kg ni, trus terdiam tgk result Hb saya tu...hoyeh!!! berjaya!! berjaya!!.....

Result terkini untuk minggu ke27:

Air kencing: OK
Hb: 13.2gm%
Berat: 54.1 kg
Tinggi rahim: 27cm
Jantung baby: OK
Tekanan darah: OK

Alhamdulillah, hopefully sume ok, and tak sabar nak buat 3d scan next week...baby, tgu ibu tgk kamu ye sayang, nti baby lambai-lambai kat ibu tau..hihi...

Monday, February 1, 2010

Hoyeeeh!!!

Selamat bulan Februari.....

Kejap saje dah abes bulan Januari, bulan ni jugak, saya akan masuk ke trimester ke 3, fuh, cam tak percaya, rase macam baru aje aritu loya-loya and muntah.... Bila dah nak masuk ke trimester ke3 ni, pelbagai perancangan untuk baby dah disediakan sedikit demi sedikit.

Hujung minggu, bile berkesempatan jumpe en suami, saya dan hubby dah planning nak shopping barang-barang baby, maka kami pon ke Jusco Seremban 2, ramainya orang kat sana, mula-mula kami merayau-rayau dulu kat dalam Jusco tu sebab nak carik aiskrim Baskin Robbin, teringin pulak nak makan, tp malangnye, baskin robbin takde dalam jusco tu and end up beli aje aiskrim crunch lepas dah shopim-shopim. oklah, dapat jugak makan aiskrim....

Naik ke baby deparment, banyaknye baju-baju baby. Ade sale pulak tu... Ape lagi saya grab 2 pasang baju lengan panjang baby, salah satu baju tu baju gegirl okay, mintak mahap, saya tak boleh handle tgk baju comel-comel tu, murah pulak tu...saya beli mitten, booties n bonnet, towel, bantal gajah yang kiut tu...hihi...oklah, cukuplah tu, next time g lagi bleh beli blanket, botol susu, etc..etc.... seronot betul beli-beli baju baby ni, dulu seronot beli barang-barang nak kawen, walaupun duit banyak mengalir.....takpe!!! seronot tau!!


Lepas dah abes shopim-shopim, saya ajak en suami ke S2 city park...jalan-jalan tengok alam...syok jugak lepak-lepak kat sini, ramai org joging, ramai ibu ayah bawak anak jalan-jalan, beriadah, main layang-layang. Sambil layan aiskrim crunch dengan big apple donut, syok betul bercinta kat situ, tp en hubby saya takde mood pulak nak bercinta, dia sakit perutla pulak....
sian............

And jeng..jeng..jeng...saya terjumpe dengan jiran makcik saya mase duduk kat selayang dulu,Kak Ziela. skang masing-masing dah pindah, so dah lame tak jumpa.. kawan makcik saya, kawan saya jugakkan.....

ni lah rupe saya yang paling latest.hehehe......tak boleh dah nak sorok itew perut...sudah terserlah kebuncitannye....anak ibu pun makin aktif....

The next day, saya ajak en suami ke The Store Pacific kat Seremban....tujuannye nak g kedai bundle..hahaha..nak carik baju pregnant. Don't underestimated tau kedai bundle, banyak betul baju cantik-cantik, carik punya carik, kembah-kembah, saya dapat 5 baju jeans dan 1 dress dengan harga RM39 sahaja...huahua..puas hati den!!... nti lepas dah bersalin, nak carik lagi baju-baju kat situ, banyak betul baju jean cantik-cantik, tp saya tak muat nak pakaila...stuck kat perut...hehehe...

And ting!!! saya nampak butik anakku berdepan dengan kedai bundle tu, en suami dah penat dah time tu sebab layan saya kat kedai bundle tu, pujuk jugak ajak dia masuk dalam butik anakku tu:

" B, jom masuk butik anakku tu kejap"...sambil tarik-tarik tangan en suami ....

" Minggu depanla kite g eh"....ni kes sebab minggu depan baru dia dapat gaji..hihi

"Jomla masuk kejap, tengok je, takyah beli ape-ape" (padahal dalam hati ni nak..nak..nak beli sebab nmpak tag-tag diskaun 10%-50% dalam butik tu)

"oklah" akur en suami dengan pujukan isteri dia..hihi..

maka terkedek-kedek kesukaanla mak buyung dapat pujuk en suami masuk butik anakku tu, pusing-pusing, sambil di entertain oleh salesgirl yang peramah gile tu, maka hasil dari keramahan salesgirl tu, kami telah balik dengan tangan yang tidak kosong...dan inilah hasil rembatan dibutik anakku tu...


stroller baby, yeay!!!! saya suke..dapat diskaun 30%, salesgirl tu ckp hari kami pegi tu hari last dapat diskaun...hari lain cume 10% diskaun saje.....Horey, settle 1 barang baby, next month leh tgk carseat dengan breastpump pulak...phew!!!manyak duit akan mengalir. xpelah...seronok!! rezeki bby tu kan ade je nti.....
blik rumah kami try pasang-pasang compartment2 stroller ni..n ok, berpuas hati..i suke!!!so wiken lepas saya sangat suke dan berpuas hati dengan hasil rembatan kami suami isteri untuk anak tersayang.....

Esok sudah 27weeks, dan esok ade check up, kene minum air gula.....n alhamdulillah, berat badabn tak naik banyak sangat macam bulan-bulan lepas.....hopefully, anak, ibu sihat....amin!!!

ღTukar tulisan? Silalahღ

ღFollowersღ